160x600
07 Temmuz, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Rektör Erdal Türk Devletleri Teşkilatı TÜRKÜNİB Genel Kurul Toplantısına katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Erdal Türk Devletleri Teşkilatı TÜRKÜNİB Genel Kurul Toplantısına katıldı
Abone ol
Anadolu üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Bakü’de Azerbaycan Iktisat üniversitesi’nin Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı Türk üniversiteler Birliği 7. Genel Kurul Toplantısı’na Katıldı.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Bakü’de Azerbaycan İktisat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği 7. Genel Kurul Toplantısı’na katıldı.

Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği 7. Genel Kurul Toplantısı, Azerbaycan İktisat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Bakü’de düzenlendi. Türk dünyasında yükseköğretimin daha verimli ve etkin yürütülmesi için faaliyetler yürüten Türk Üniversiteler Birliği’nin (TÜRKÜNİB) 7. Genel Kurulu Toplantısı’na Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkelerinden üniversite rektörleri ve akademisyenler katıldı. Gerçekleşen toplantıda 60 yeni üye birliğe kabul edilirken, üye sayısı da 109’a ulaşmış oldu.

“Türk Dünyası coğrafyasıyla eğitim alanı başta olmak üzere sosyal ve kültürel alanda da önemli çalışmalar, iş birlikleri yürütüyoruz”

Toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, toplantıda TDT Türk Üniversiteler Birliği’nin önemini hatırlatarak şunları söyledi;

“TÜRKÜNİB’in ne denli anlamlı olduğu ve Türk Üniversiteleri açısından taşıdığı büyük potansiyelin ve önemin farkında olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün burada birliğe üye olan paydaşlarımızla bir araya geldik; hem birlik açısından hem de ikili ilişkiler bakımından bilgi alışverişi gerçekleştirdik, yeni hangi projeleri hayata geçirebiliriz bunları ele aldık. Üye sayımız hızla artıyor ve birliğin gücü ve kurumsal yapısı da genişliyor. Anadolu Üniversitesi olarak uluslararasılaşma vizyonumuzun bir gereği olarak özellikle Orta Asya Programları ile Türk Dünyası coğrafyasının tamamına ulaşmak için önemli iş birliklerine imza atmaya devam ediyoruz. Türk Dünyası coğrafyasıyla eğitim alanı başta olmak üzere sosyal ve kültürel alanda da önemli çalışmalar, iş birlikleri yürütmek için çok verimli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Anadolu Üniversitesi olarak bugüne kadar milyonlarca insanımızın yükseköğretim hayallerine ortak olduk. Başlattığımız Orta Asya açılımı ile Azerbaycan’dan sonra Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan’daki soydaşlarımıza da nitelikli yükseköğretim hizmetlerini sunmaya başladık. Projelerimiz, iş birliklerimiz ve ilişkilerimiz, Yunus Emre’nin dediği gibi “Gelin tanış olalım işi kolay kılalım” felsefesiyle artarak devam edecek.”

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üniversiteler yamaç paraşütü için Altıeylülde buluşuyorÖnceki Haber

Üniversiteler yamaç paraşütü için Altıey...

Bayraklıdede Mahallesine yatırımlar sürüyorSonraki Haber

Bayraklıdede Mahallesine yatırımlar sürü...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar