160x600
15 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Osmaniye'de YKS Maratonu Başladı: Öğrenciler Ter Döktü, Aileler Heyecanla Bekledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de YKS Maratonu Başladı: Öğrenciler Ter Döktü, Aileler Heyecanla Bekledi
Abone ol
Osmaniye’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) heyecanı başladı. Binlerce öğrenci üniversite hayali için ter dökerken, veliler okul kapılarında umutla bekledi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Osmaniye’de de üniversite hayali kuran binlerce öğrenci için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), sabah saatlerinde gerçekleştirildi.

Sınav merkezlerine erken saatlerde gelen adaylar, TYT'de başarılı olabilmek için büyük çaba sarf etti.

Sınav sırasında öğrenciler içeride ter dökerken, aileler ise okul dışında heyecan ve dualarla çocuklarını bekledi.

Bazı veliler, çocukları için seccade serip dua ederken, bazıları da birbirleriyle sohbet ederek zaman geçirmeye çalıştı.

Sınav öncesinde kapıya son anda gelen adaylar için güvenlik ve sınav görevlileri hızlı ve koordineli bir şekilde hareket etti.

Bu sayede geç kalma tehlikesi yaşayan öğrenciler de sınav salonlarına zamanında alındı.

Güvenlik önlemleri kapsamında öğrencilerin üst aramaları yapılırken, yakın temas ve gürültü engellenmeye çalışıldı.

YKS'nin ikinci ve üçüncü oturumları olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) ise 23 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.

Öğrenciler, bu kritik sınavlarda da ter dökerek üniversite kapısını aralamaya çalışacak.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ açıklarında denizde sürüklenen kişi polis tarafından kurtarıldıÖnceki Haber

Tekirdağ açıklarında denizde sürüklenen...

Giresunda Kahverengi Kokarca ile biyolojik mücadele sürüyorSonraki Haber

Giresunda Kahverengi Kokarca ile biyoloj...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar