03 Ekim 2026, Cumartesi
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Osmaniye'de Su Kalitesi Kontrol Altında: Nitrat Hassas Bölge Yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Su Kalitesi Kontrol Altında: Nitrat Hassas Bölge Yok
Abone ol
Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaptığı açıklamada Osmaniye ilinin ve ilçelerinin nitrat hassas bölgeler içermediğini belirtti.

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaptığı açıklamada Osmaniye ilinin ve ilçelerinin nitrat hassas bölgeler içermediğini belirtti. Müdürlük yetkilileri, tarımsal kaynaklı nitrat kirliliğinin tespit edilmesi ve önlenmesi için önemli adımlar attıklarını vurguladı.

Su Kaynakları İstasyonlarıyla İzleniyor

Açıklamaya göre, Tarımsal Kaynaklı Nitrat Kirliliğine Karşı Suların Korunması Yönetmeliği çerçevesinde, il merkezi ve ilçe merkezlerinde toplam 37 su kaynağı istasyonunun belirlendiği bildirildi.

 Bu istasyonlardan düzenli olarak örnekler alındığı ve örneklerin İl Müdürlüğü laboratuvarında detaylı bir şekilde analiz edildiği vurgulandı. 

Detaylı Analizler ve Anlık Veri Girişi

Alınan örneklerde sıcaklık, pH, çözünmüş oksijen (DO), ve EC değerlerinin ölçüldüğü ifade edildi.

Ayrıca, İl Müdürlüğü laboratuvarında nitrat, orta fosfat, toplam azot ve toplam fosfor gibi parametrelerin ölçülerek Bakanlık Nitrat Bilgi Sistemine anlık veri girişi yapıldığı belirtildi.

Gelecek İçin Planlar

Müdürlük yetkilileri, su kaynaklarının sürdürülebilirliği ve korunması için çalışmaların süreceğini ve bu doğrultuda yeni tedbirlerin alınacağını ifade ettiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Özdemir: Önceki Haber

Başkan Özdemir:

Serdar Azizin Fenerbahçe karnesi Sonraki Haber

Serdar Azizin Fenerbahçe karnesi

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar