Osmaniye’de hızlı tren hattı kapsamında kamulaştırma tamamlandı, yıkım ve yol genişletme çalışmaları başladı.
Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı kapsamında Osmaniye’de kamulaştırma işlemleri tamamlanan alanlarda yıkım çalışmalarına başlandı.
Osmaniye Belediyesinden yapılan açıklamada, Devlet Demir Yolları tarafından Remzi Özer Yatılı Bölge Ortaokulu bölgesindeki hemzemin geçit üzerine inşa edilen üst geçidin tamamlandığı belirtildi.
Üst geçidin ardından, belediye tarafından kamulaştırması tamamlanan yapılarda yıkım sürecine geçildiği ifade edildi.
Açıklamada, Yusuf Çenet Bulvarı, Ray Sokak ve Divlimoğlu Caddesi’nin (Yaveriye TOKİ yolu) kesişiminde hayata geçirilen üst geçit projesiyle bölgenin ulaşım altyapısının önemli ölçüde güçlendirileceği vurgulandı.
Öte yandan, TAG Otoyolu Sakızgediği Bağlantı Yolu’nun devamında yer alan ve üst geçide bağlantı sağlayacak güzergâhta yol genişletme çalışmaları için kamulaştırma süreçlerinin tamamlandığı bildirildi.
Ekiplerin sahadaki çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüğü kaydedildi.
Yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından, yeni üst geçit ile Sakızgediği Bağlantı Yolu arasındaki ulaşım hattının daha modern, güvenli ve konforlu hale getirilerek vatandaşların hizmetine sunulacağı belirtildi.
Yorum Yazın