
Osmaniye'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yıldönümü, Mithatpaşa İlkokulu bahçesinde düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.
Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Osmaniye'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yıldönümü, Mithatpaşa İlkokulu bahçesinde düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.
Depremler nedeniyle ağır hasar gören Yedi Ocak İlkokulu'nun taşındığı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki Mithatpaşa İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Osmaniye Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak yaptı. Albak konuşmasında şunları söyledi:
"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihi; istiklal ve istikbal mücadelesini elbirliğiyle, gönül birliğiyle yapmaya azmetmiş aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır.
Esarete başkaldıran yüce Türk milletinin soylu direnişinin başlangıcıdır. 23 Nisan, bir milletin küllerinden doğuşunun cümle âleme ilanıdır.
O büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir.
İstiklal mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisi; milli birliğimizin, milli mutabakatımızın, milli egemenliğimizin tecelligahıdır."
Konuşmaların ardından okul öğrencilerinden Bengisu Arıca tarafından "23 Nisan Coşkusu" adlı şiir okundu. 2-E sınıfı öğrencileri tarafından sunulan "İşte Bu Bayrak" adlı müzikli gösterisi büyük beğeni topladı.
Programda ayrıca "Türkiye ve Duamız" şiiri okundu, 1-B öğrencileri ritim gösterisi sundu, "İzmir'in Dağları" ve "Eyvallah" adlı müzikli gösteriler yer aldı.
23 Nisan kutlamaları, Türk Devletleri Bayrak Gösterisi, Halk Oyunu Gösterileri ve Parla 100. Yıl Marşı okunması ile sona erdi.

Yorum Yazın