30 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4599
EURO34.759
ALTIN2428.5

Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Soykırımı lanetledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Soykırımı lanetledi
Abone ol
Ak Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya Srebrenitsa soykırımının yıldönümünde, bir açıklama yaptı.

Ak Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya Srebrenitsa soykırımının yıldönümünde, bir açıklama yaptı.

Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya yaptığı basın açıklamasında;

“Srebrenitsa soykırımı, kendilerine sığınan masum, korumasız sivillerin eli kanlı katillere teslim edilerek kadın erkek, genç yaşlı, çocuk demeden 8 bin 372 kişinin katliamı ile sonuçlanan, insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olarak tarihe geçmiştir.

11 Temmuz 1995'te gerçekleşen bu üzücü, insanlık dışı olay, dünyanın ve BM Koruma Gücü askerlerinin gözlerinin önünde gerçekleştirilmiştir. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da yapılan en büyük katliamdır. Ratko Mladiç komutasındaki (Bosna Sırp Cumhuriyeti Ordusu) birlikleri Srebrenitsa’ya girerken Mladiç kameralara şunları diyor, “Bugün 11 Temmuz 1995. Sırplar için kutsal bir günün yıl dönümünü kutlamadan önce Sırp Srebrenitsa'dayız. Bu kenti Sırp milletine armağan ediyoruz. Osmanlı’ya karşı gerçekleştirdiğimiz ayaklanmanın anısına, Türklerden öç alma vakti gelmiştir.” Burada Türk dediği ise Bosnalı Müslümanlar elbette. Tam 10000 kişiyi esir alan askerler Mladiç'in emriyle öldürmeye başladılar. 5 gün süren katliamda 8372 kişi öldürüldü. Öldürülen 8 bin 372 kişiden 3 bininin cesedine hâlâ ulaşılamadı. Srebrenitsa katliamı yalnızca Bosna Hersek'te değil, İslam Aleminde, Avrupa da tüm dünyada acının ve adalet anlayışının sembolü haline gelmiştir. Üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen yok etmek istedikleri millet acının ve adalet anlayışının sembolü olup yüreğimizde yaşamaktalar . Acıları ve hüzünleri hale tazedir.

2013 yılı Ak Parti Osmaniye İl Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış olduğum dönemde Bosna Hersek’e heyetimiz ile ziyaret gerçekleştirdik. Ziyaretimiz esnasında ki görüşmelerde halen evladını ya da tanıdığını toprağa verememiş bedenlerine ulaşılamamış binlerce can bulunduğunu ifade ettiler. Hatta çocuklar katliamda annelerine “ Çocukları küçük kurşunla öldürürler değil mi Anne ? diye sorduklarını dile getirdiler. Kelimeler kifayetsiz kalacağı bir andı. Yaşamış olduğum acının tarifi yoktu. Böylesi insanlık dışı hadiselerin bir daha tekrarlanmaması için masum sivilleri eli kanlı katillere teslim eden alçak ve korkakların hak ettiği cezayı alması yönünde elimizden geleni yapmalıyız. Bosna Katliamın da yaşanan soykırımı unutturmaya, inkar etmeye , hafife almaya yönelik ideolojik yaklaşım ve çabalar olabilir. Ancak buna müsaade etmeyeceğiz Dünyaya baktığımızda aynı apartmanı, aynı işyerini, aynı pazarı, aynı sokağı, hatta şehri ve ülkeyi paylaşan insanları birbirine düşüren çıkarcı, fesat ırkçı, İslamofobik ve etnik nefreti körükleyen ideolojilerin yaygınlık kazandığını görmekteyiz. Bunun önüne geçilmesi için çalışmalar sarf etmemiz gerekmektedir.

Geçmişte Avrupa’nın göbeğinde tüm dünya ve BM askerlerinin gözü önünde gerçekleşen katliama duyarsız kalan insanlara inat , günümüzde Bosna Hersek halkı komşularıyla barış ve huzur içinde bir arada yaşamaktalar.

Bosna Halkı, acılarına, yaşamış oldukları tüm adaletsizliğe ve hukuksuzluğa rağmen sergiledikleri özverili çabalar gerçekten takdire şayandır. Gelenek, görenek, kültür , etnik yapısını muhafaza ederek, barışa gölge düşürmeye çalışanlara ve eli kanlı katillere en güzel cevabı vermektedirler.

Bu vesileyle, İnsanlık tarihinin en utanç verici hadiselerinden biri olarak nitelendiren Bosna Katliamında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerin yakınlarına ve Bosna halkına sabırlar diliyorum.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar