Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2025-ÖZYES sonuçlarına göre kesin kayıt tarihlerini duyurdu. İşte gerekli belgeler ve kayıt detayları...
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’ne 2025-ÖZYES sonuçlarıyla kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 23-29 Eylül 2025 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda yapılacak.
Üniversite tarafından yapılan açıklamada elektronik kayıt seçeneğinin olmayacağı vurgulandı.
Adayların kayıt işlemleri sırasında aşağıdaki belgeleri hazır bulundurması gerekiyor:
Lise diplomasının aslı veya yeni tarihli mezuniyet belgesi (diploması henüz hazırlanmamış olanlar için) ya da “Diplomasını Kaybedenlere Mahsus Öğrenim Belgesi”.
2 adet vesikalık fotoğraf (4.5 x 6 cm, son 6 ay içinde çekilmiş).
Askerlik Durum Belgesi (2005 ve öncesinde doğmuş erkek adaylardan gerek görülmesi halinde).
2025-ÖZYES Yerleştirme Sonuç Belgesi çıktısı.
Tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden alınmış “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda Öğrenim Görmesinde Sakınca Yoktur” ibareli sağlık raporu.
(Heyet raporu olmayan adayların kayıtları geçici yapılacak; raporun en geç 03 Ekim 2025 saat 17.00’ye kadar teslim edilmesi gerekiyor.)
Muafiyet talebi olan öğrenciler, daha önce öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumundan alacakları not döküm belgeleri ile ders içeriklerini gösterir onaylı belgeleri en geç 30 Eylül 2025 tarihine kadar BESYO’ya teslim etmeli.
Başka bir lisans programında kayıtlı olan adayların ise önce mevcut kayıtlarını sildirmeleri, ardından 2025-ÖZYES kapsamında kesin kayıt yaptırmaları gerekiyor.
Kayıt hakkı kazanan tüm adayların 23-29 Eylül 2025 tarihleri arasında şahsen kayıt yaptırması zorunlu olacak. Üniversite yetkilileri, eksik belge ile başvuru yapılmaması gerektiğini hatırlattı.
Yorum Yazın