160x600
03 Temmuz, 2025, Perşembe
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Ortaokul öğrencisi Yağmur Bilgiç, ‘İstiklal Marşını Ezbere Okuma Yarışmasında il birincisi oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ortaokul öğrencisi Yağmur Bilgiç, ‘İstiklal Marşını Ezbere Okuma Yarışmasında il birincisi oldu
Abone ol
ESKİŞEHİR TİCARET BORSASI ORTAOKULU ÖĞRENCİSİ YAĞMUR BİLGİÇ (ORTADA OLAN), ‘İSTİKLAL MARŞI’NI EZBERE OKUMA YARIŞMASI’NDA, İL BİRİNCİSİ OLDU. OKUL MÜDÜRÜ OKTAY TURİNAY (SAĞ TARAFTA OLAN). TÜRKÇE ÖĞRETMENİ: BUKET ÖKTEN (SOL TARAFTA OLAN).

Eskişehir Ticaret Borsası Ortaokulu öğrencisi Yağmur Bilgiç, ‘İstiklal Marşı’nı Ezbere Okuma Yarışması’nda, 14 ilçede anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kategorisinde il birincisi oldu.


Özgürlük, bağımsızlık ve Millî Mücadele’nin en önemli belgelerinden biri olan İstiklâl Marşı’nın, Milli Marş olarak kabul edilişinin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında; düzenlenen ‘İstiklal Marşını Ezbere Okuma Yarışması’ il finalleri, Eskişehir Milli Zafer İlkokulu salonunda yapıldı. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kategorisinde; 14 ilçede birinci olarak finalde yarışma hakkı kazanan öğrenciler, jüri önünde birbirinden güzel performans sergiledi. Öğrencilerin heyecanı gözlerinden okunurken, her biri İstiklal Marşı’nın ruhunu izleyenlere hissettirdiler. Yarışmada; ortaokullar kategorisinde, jüri üyeleri ve tüm izleyicilere duygulu anlar yaşatan Eskişehir Odunpazarı Ticaret Borsası Ortaokulu öğrencisi Yağmur Bilgiç, il birincisi oldu.


Düzenlenen yarışmada konuşan Okul Müdürü Oktay Turinay, "Milli ve manevi değerlerini yeni nesillere aktaran abide şahsiyetlerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı’nın zor zamanlarında ecdadımıza umut ışığı olmuştur. O zor zamanlarda hiçbir zaman umudunu ve inancını kaybetmeyen Mehmet Akif Ersoy, Millî Mücadele’nin heyecanını dizelere aktarırken tarihi bir şahlanışın müjdecisi olmuştur. Bize ve gençlerimize düşen görev; bu ruhu, bayrak ve vatan sevgisini daima diri tutmaktır. Amacımız, çocuklarımıza, İstiklal Marşı’nı diğerlerinden ayıran ruhu öğretmektir" dedi.


Dereceye giren öğrencilerin ödülleri; ‘12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ etkinlikleri kapsamında düzenlenecek il töreninde takdim edilecektir.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
El emeği eserler depremzedeler yararına açık artırma usulüyle satıldıÖnceki Haber

El emeği eserler depremzedeler yararına...

Adanada suya iki ay yüzde 50 indirim hedefleniyorSonraki Haber

Adanada suya iki ay yüzde 50 indirim hed...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar