160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Orduda kuvvetli yağışın bilançosu: 336 heyelan

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Orduda kuvvetli yağışın bilançosu: 336 heyelan
Abone ol
ORDU’DA ÖNCEKİ AKŞAM SAATLERİNDE BAŞLAYAN ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR SONRASI MEYDANA GELEN AFETİN BİLANÇOSU AÇIKLANDI. İL GENELİNDE 11 İLÇEDE 336 AYRI NOKTADA HEYELAN VE TOPRAK KAYMASI YAŞANDI. SON 24 SAATTE, METREKAREYE DÜŞEN 260 KG YAĞMURA RAĞMEN HAYAT FELÇ OLMADI VE YAŞANAN OLUMSUZLUKLAR ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNİN MÜDAHALESİ İLE HIZLICA GİDERİLDİ.

Ordu’da önceki akşam saatlerinde etkili olan kuvvetli yağışlar sonrası meydana gelen afetin bilançosu açıklandı. İl genelinde 11 ilçede 336 ayrı noktada heyelan ve toprak kayması yaşandı. Son 24 saatte, metrekareye düşen 260 kg yağmura rağmen hayat felç olmadı ve yaşanan olumsuzluklar Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesi ile hızlıca giderildi.


Ordu’da pazar günü akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağışlar sonrası son 24 saatte metrekareye 260 kg yağmur düştü. Son yılların en büyük afetlerinden birinin yaşandığı il genelinde afetin bilançosu da ağır oldu. 11 ilçede 336 noktada heyelan ve toprak kayması meydana geldi. Fatsa ilçesinde 2 köprü hasar gördü. Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, 298 iş makinesi ve 418 personelle heyelan ve toprak kayması meydana gelen bölgelere müdahale etti.


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, meteorolojik verilere göre önceden alınan önlemler, kapsamlı altyapı çalışmaları ve verilen özverili mücadele ile bir kez daha oluşabilecek felaketlerin engellendiğini söyledi.



336 noktada heyelan ve toprak kayması oldu


Başkan Güler açıklamasında, “İlimizde pazar günü akşam saatlerinde başlayan çok şiddetli yağışlar sonrası ekiplerimizle sahada büyük bir özveriyle çalışmalarımızı sürdürdük. Bazı bölgelerde metrekareye 260 kg yağış düştü. Buna bağlı olarak il genelinde 11 ilçede 304 noktada heyelan ve toprak kaymaları meydana geldi. Altınordu’da 4, Aybastı’da 6, Çamaş’ta 69, Çatalpınar’da 2, Fatsa’da 130, Gölköy’de 5, Gürgentepe’de 12, Kabataş’ta 14, Korgan’da 3, Perşembe’de 80 ve Ulubey’de 11 noktada heyelan ve toprak kaymaları oluştu” dedi.


Ekiplerin hızlı ve etkin mücadelesiyle oluşabilecek felaketlerin önüne geçtiklerini vurgulayan Başkan Güler, ilk andan bu yana tüm zorluklara rağmen büyük bir mücadele örneği sergileyen mesai arkadaşlarına teşekkür etti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nevşehirde pmt serimi başladıÖnceki Haber

Nevşehirde pmt serimi başladı

Büyükşehir can dostlar için 5 bin 268 kilogram mama ürettiSonraki Haber

Büyükşehir can dostlar için 5 bin 268 ki...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar