19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5914
EURO34.8683
ALTIN2490.8

Önce tabelanın ipini çözdüler, 5 dakika sonra hırsızlık yaptılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Önce tabelanın ipini çözdüler, 5 dakika sonra hırsızlık yaptılar
Abone ol
DİYARBAKIR’DA İKİ GENÇ HIRSIZ, KARTON TOPLAMA BAHANESİYLE GECE SAATLERİNDE DIŞARIDA GEZİNİRKEN, DUVARA BAĞLI VAZİYETTE BULUNAN IŞIKLI TABELANIN ÖNCE İPİN ÇÖZDÜ, 5 DAKİKA SONRA DA ÇALDI. O ANLAR ANBEAN GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI.

Diyarbakır’da iki genç, karton toplama bahanesiyle gece saatlerinde dışarıda gezinirken, duvara bağlı vaziyette bulunan ışıklı tabelanın önce ipini çözdüler, 5 dakika sonra da çaldılar. O anlar anbean güvenlik kameralarına yansıdı.


Olay, 20 Mart tarihinde merkez Kayapınar ilçesine bağlı Peyas Mahallesi’nde bir markette meydana geldi. Karton toplayıcısı iki gencin yaptığı hırsızlık, güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, hırsızların gece saat 00.54’te önce el arabasıyla marketin önünde duran tabelanın ipini söktüğü görülüyor. Pişkin hırsızlar dikkat çekmemek için çamaşır ipini söktükten sonra olay yerinden uzaklaşıp, 5 dakikanın ardından tekrar marketin önüne geliyor. Hırsızlar mahallenin sakin olduğunu fırsat bilip ışıklı tabelayı çalıyor.


Hırsızlık olayının olduğu sabah dükkanını açan market işletmecisi Mehmet Katran, 1 metre eninde 4 metre uzunluğundaki ışıklı tabelasının yerinde olmadığını belirterek çalındığını söyledi. Çalınan tabelanın maddi değerinin 13 bin TL olduğunu ve durumu emniyet güçlerine bildirdiğini ifade eden Katran, “Mart ayının 20’sinde 4 metre uzunluğunda 1 metre eninde olan ışıklı tabelam dükkanımın dışında çamaşır ipine bağlı vaziyette güvenilir bir şekilde duruyorken gece çöp toplama adı altında gezen ve sözde karton toplayıcıları olan iki şahıs, ışıklı tabelamı alıp götürüyor. Benzer durumdan muzdarip olan esnaf arkadaşlarımız da var. Bu hırsızlar hiçbir şey götüremezse de dışarıda boş çöp kovası var ise onu dahi götürür. Çalınan tabelanın maddi değeri 13 bin lira. Durumun çözülmesi için emniyete şikayet talebinde bulundum. Umarım en kısa zamanda bu hırsızlık şebekesi de çökertilir. Vatandaşlar olarak yetkililerden bir ricamız olacak. Gece görev yapan güvenlik güçleri, karton toplama adı altında çekçek arabalarıyla dolaşanların arabasına bakıp, ne olup bittiğini soruştursalar güzel olur” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fenerbahçe, Kadıköyde Beşiktaşa karşı üstünÖnceki Haber

Fenerbahçe, Kadıköyde Beşiktaşa karşı üs...

Sakal-ı Şerif Çıldırda ziyarete açıldıSonraki Haber

Sakal-ı Şerif Çıldırda ziyarete açıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar