Nurdağı Belediyesi tarafından düzenlenen Deprem Anıtı ve Anma Mekânı Tasarım Yarışması sonuçlandı. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan ekip projeleriyle birincilik ödülünü kazandı.
Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yapılması planlanan “Nurdağı Deprem Anıtı ve Anma Mekânı Tasarım Yarışması” sonuçlandı.
Yarışmada, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi öğretim elemanlarından oluşan proje ekibi jüri değerlendirmesi sonucunda birincilik ödülünün sahibi oldu.
6 Şubat depremlerinin bıraktığı derin izleri hatırlatmak ve hayatını kaybeden vatandaşların anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen yarışmada, üniversitenin akademik kadrosu tarafından hazırlanan proje; özgün tasarım yaklaşımı ve güçlü mekânsal kurgusuyla jüri üyelerinden en yüksek puanı aldı.
Jüri değerlendirme toplantısı sonunda birinciliğe layık görülen projenin müellif kadrosunda Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nden önemli akademisyenler yer aldı.
Proje ekibinde şu isimler bulunuyor:
Doç. Dr. Serkan Sipahi – Mimar
Öğr. Gör. Çağatay Çomaklı – Mimar
Dr. Öğr. Üyesi Merve Sipahi – Peyzaj Mimarı
Dr. Öğr. Üyesi Elife Büyüköztürk – Mimar
Öğr. Gör. Mehmetcan Öztürk – Mimar
Yarışma şartnamesine tam uyum sağlayan proje, estetik ile hüznü bir araya getiren mimari diliyle dikkat çekti.
Tasarımın, 6 Şubat depremlerinin yarattığı toplumsal travmayı anımsatırken aynı zamanda iyileşme sürecine katkı sunması ve gelecek nesiller için kalıcı bir “bellek mekânı” oluşturması hedefleniyor.
Yorum Yazın