17 Haziran, 2024, Pazartesi
DOLAR32.7921
EURO35.1081
ALTIN2451.7
Yusuf Cinkara Otomotiv

OKÜ’de “Atatürk ve Türk Gençliği” Konferansı Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de “Atatürk ve Türk Gençliği” Konferansı Düzenlendi
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde, "19 Mayıs Atatürk ve Türk Gençliği" konulu bir konferans düzenlendi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde, "19 Mayıs Atatürk ve Türk Gençliği" konulu bir konferans düzenlendi.

OKÜ Kültür ve Edebiyat Kulübü tarafından organize edilen etkinlik, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında OKÜ Rektörlük Büyük Salonu'nda gerçekleştirildi.

Programa, üniversitenin İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirtaş, dekan yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Muhammed Fazıl Himmetoğlu'nun sunumuyla devam etti.

Himmetoğlu, Atatürk'ün hayatı, anıları ve Türk gençlerinin sorumluluklarına değinerek, "19 Mayıs, milli mücadelenin ve Cumhuriyetin kuruluşunun meşalesinin yakıldığı tarihtir. Aynı zamanda, Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günüdür.

Bu bayram, milli bilincimizi artırıyor ve bir araya gelmemize vesile oluyor. Bugünkü konumuz da Atatürk ve gençlik. Neden? Atatürk, hem İstiklal Savaşı’nı hem de kurduğu Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet ediyor.

Kendisi nasıl bir gençlik geçirdi diye baktığımızda; okuyarak, spor yaparak, araştırarak, bir vazife bilinciyle kendini geliştirerek, varlığını Türk varlığına armağan etmiş bir gençlik geçirdiğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

Etkinlikte, Kültür ve Edebiyat Kulübü öğrencileri tarafından seslendirilen "Ataya Cevap", "10 Yıldan Sonra", "Vatan Destanı", "Mustafa Kemal’i Düşünüyorum" adlı şiirler ve oratoryo sunumu katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Programın sonunda, konuşmacı Doç. Dr. Muhammed Fazıl Himmetoğlu'na ve öğrencilere katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi. Etkinlik, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHPli Özdemirden Başkan Büyükkılıça ziyaretÖnceki Haber

MHPli Özdemirden Başkan Büyükkılıça ziya...

Ankarada sele kapılan 2 çocuk hareket halindeki ve park halindeki araçların altına sıkıştıSonraki Haber

Ankarada sele kapılan 2 çocuk hareket ha...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar