160x600
22 November, 2025, Saturday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Öğrencilere Ruhsal Hastalıklarda Damgalama konusunda eğitim verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrencilere Ruhsal Hastalıklarda Damgalama konusunda eğitim verildi
Abone ol
öğrencilere 'ruhsal Hastalıklarda Damgalama' Konusunda Eğitim Verildi

Toplumda ruhsal hastalıklara karşı farkındalığı artırmak ve damgalamayla mücadele etmek amacıyla Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) koordinesinde Psikolog Zeynep Ayan Deligöz ve Psikiyatrist Yalçın Kırmızıoğlu tarafından Bayburt Sultan Fahriye Yurdunda öğrencilere yönelik ’Ruhsal Hastalıklarda Damgalama’ eğitimi verildi.

Tekrarlayan olumsuz düşüncelerin tetiklediği, sosyal statü kaybı ve ayırım olarak tanımlanan damgalama konusunda önemli bilgiler aktaran Deligöz ve Kırmızıoğlu, damgalamayla mücadele etmenin yollarını anlattılar.

Verilen eğitimin temel hedefinin ruhsal hastalıklara karşı damgalamayı azaltmak, damgalanmanın önüne geçmek olduğunu bildiren hekimler, hayatın her döneminde ruhsal hastalıklarla karşılaşılabileceğini, bunun da destek alınarak, tedaviyle önüne geçilebileceğini vurguladılar.

Ruh hastalıklara karşı toplumda oluşan ön yargının hastalığı olumsuz yönde etkilediğini kaydeden hekimler, ruhsal hastalıklar konusunda da bilinçli olunması gerektiğini söylediler.

Damgalama konusunda öğrencileri aydınlatan Deligöz ve Kırmızıoğlu eğitim sonunda katılımcıların sorularına cevap verdiler.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Çiftçiden Bölge İdare Mahkemesine ziyaret Önceki Haber

Vali Çiftçiden Bölge İdare Mahkemesine z...

Aydının yüzde 20si sandığa gitmedi Sonraki Haber

Aydının yüzde 20si sandığa gitmedi

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar