29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3827
EURO35.0559
ALTIN2325.7

NEVÜ akademisyenleri En İyi Uluslararası Makale Ödülü aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NEVÜ akademisyenleri En İyi Uluslararası Makale Ödülü aldı
Abone ol
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ (NEVÜ) MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İLE NEVÜ KAPADOKYA JEOLOJİK MİRAS VE KAYA OYMA YAPILARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN KAYA DÜŞMELERİ İLE İLGİLİ MAKALELERİ, MÜHENDİSLİK JEOLOJİSİ DERNEĞİ (MJD) TARAFINDAN “EN İYİ ULUSLARARASI MAKALE ÖDÜLÜ”NE LAYIK GÖRÜLDÜ.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü ile NEVÜ Kapadokya Jeolojik Miras ve Kaya Oyma Yapıları Uygulama ve Araştırma Merkezi öğretim üyelerinin kaya düşmeleri ile ilgili makaleleri, Mühendislik Jeolojisi Derneği (MJD) tarafından ’En iyi uluslararası makale ödülü’ne layık görüldü.


Mühendislik Jeolojisi Derneği (MJD) tarafından 2014 yılından itibaren her yıl verilen ’Kemal Erguvanlı Mühendislik Jeolojisi Ödülleri’ çerçevesinde ’Uluslararası Makale’ kategorisinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü ve NEVÜ Kapadokya Jeolojik Miras ve Kaya Oyma Yapıları Uygulama ve Araştırma Merkezi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mutluhan Akın, Prof. Dr. İsmail Dinçer ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Orhan’ın da aralarında bulunduğu ekip tarafından Q1 sınıfındaki ’Engineering Geology’ isimli uluslararası dergide 2021 yılında yayınlanan ’Akin, M., Dinçer, İ., Ok, A.Ö., Orhan, A., Akin, M.K., Topal, T., 2021. Assessment of the effectiveness of a rockfall ditch through 3-D probabilistic rockfall simulations and automated image processing, Engineering Geology 283, 106001, 1-17’ künyeli makaleleri en iyi uluslararası makale ödülüne layık görüldü. Mühendislik Jeolojisi Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra, çok sayıda araştırmacıların katılımıyla İstanbul Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen ’Erguvanlı Semineri 2022’de ödüller sahiplerine verildi. NEVÜ Öğretim üyeleri adına ise en iyi uluslararası makale ödülü NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın’a takdim edildi.


Erguvanlı Semineri 2022 programı çerçevesinde ayrıca mühendislik jeolojisinin Türkiye’deki kurucuları arasında kabul edilen rahmetli Prof. Dr. Kemal Erguvanlı’nın mühendislik jeolojisi bilimine yapmış olduğu katkılar, çalışma arkadaşı Prof. Dr. S. Okay Eroskay tarafından sunulan seminerde anlatıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan adına 70 fidan dikildiÖnceki Haber

Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan adına 70 fi...

Liberyalı diplomat intihar etmişti: Midesinde uyuşturucu tespit edildiSonraki Haber

Liberyalı diplomat intihar etmişti: Mide...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar