160x600
08 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Muradiyede dönem sonu kapanış şenliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muradiyede dönem sonu kapanış şenliği
Abone ol
TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI (TEGV) VAN MURADİYE ÖĞRENİM BİRİMİNDE DÖNEM SONU KAPANIŞ ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ.

VAN (İHA) –Van’da, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Muradiye Öğrenim Birimi tarafından dönem sonu kapanış şenliği düzenlendi.


Kurulduğu günden bu yana 472 gönüllüsünün desteğiyle 26 bin 875 çocuğa ulaşan Muradiye Öğrenim Birimi, dönem sonu nedeniyle kapanış şenliği düzenledi. Çocukların 10 haftalık çalışmalarının sergilendiği şenlikte, kurdele kesiminin ardından ‘Tasarım Beceri Atölyesi’nde çocuklar tarafından projeler anlatılırken, Düşler Atölyesi’nde ise dünyaca ünlü ressamların çalışmaları ile küresel iklim değişikliğiyle ilgili yapılan resimler hakkında bilgiler verildi.


Konuya ilişkin konuşan TEGV Muradiye Öğrenim Birimi Sorumlusu Buket Müjde, “Tasarım Beceri Atölyesi’nde; 3D kalem tasarımları, 3D yazıcılarda yapılan anahtarlıklar, Mblock tasarımları, robot süpürge, hijyenik atık kutusu, pergel robot, çöp toplayan araba, anı kutusu, karıştırıcı robot, sokak lambası, park sensörü gibi tasarımlar sergilendi. Sergiyi ziyaret eden misafirlere robotların çalışma şekilleri gösterilip hareket ettirildi. Düşler Atölyesi sergisinde ise Frida Kahlo portreleri ve takı tasarımları, Fahrelnisa ile zentangle çalışmaları sergilendi. Bunun yanında çocuklarımız, killerden yaptıkları hayvanların habitatlarını nasıl yaptıklarını anlattı. Ebru çalışması ve sulu boya çalışmalarının yanı sıra, Salvador Dali’den esinlenip surrealism çalışmalar sergilendi. Çocuklar bizzat yapılan çalışmaları kendileri anlattı. Misafirlerimiz ise tüm çocuklarımıza teşekkür edip, alkışladılar” dedi.


Hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son bulan sergiye, Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Melih Aydoğan, İlçe Jandarma Komutanı Gürcan Özdilek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Zorlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Güzelyıldız ve Eşref Yıldız, okul müdürleri, kurum müdürleri, gönüllüler, veliler ve çocuklar katıldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsunda 22 yıllık sıcaklık rekoru yenilendi: 24,2 dereceÖnceki Haber

Samsunda 22 yıllık sıcaklık rekoru yenil...

Mersinde Kent Meydanı ve Katlı Otopark projelerinin açılışı gerçekleştirildiSonraki Haber

Mersinde Kent Meydanı ve Katlı Otopark p...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar