12 Haziran, 2024, Çarşamba
DOLAR32.3641
EURO34.8501
ALTIN2404.4
Yusuf Cinkara Otomotiv

Mersin’de Kent Katılım Buluşmaları Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersin’de Kent Katılım Buluşmaları Gerçekleştirildi
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MEDEKA ve sanat kuruluşları ile bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MEDEKA ve sanat kuruluşları ile bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 'Kente Sözümüz Var' sloganıyla düzenlenen 'Kent Katılımı Buluşmaları'nın 6. serisinin 6. toplantısını MEDEKA bileşenleri ve sanat kuruluşları temsilcileriyle gerçekleştirdi.

Toplantıda Başkan Seçer, Mersin'in sanatsal faaliyetlere uygun bir kent olduğunu ve bu alandaki gelişmelere katkı sunacak her türlü talep ve fikre açık olduklarını söyledi.

Seçer, göreve geldikleri günden bu yana sanata ve sanatçıya bakış açılarını ortaya koyduklarını ve bu alana yönelik desteklerin devam edeceğini belirtti.

Mersin'de Sosyal Konut Projesi'ni hayata geçireceklerini ve metro projesinin de süratle devam ettiğini aktaran Seçer, sadece merkezde değil ilçelerde ve kırsal bölgelerde de sanatsal etkinlikler yürüttüklerini kaydetti.

Taş Bina'yı bir Kent Müzesi haline getireceklerini ve Karamancılar Konağı'nı da gastronomi müzesi olarak tasarladıklarını ifade eden Seçer, plansız ve çevre dostu olmayan yatırımlara karşı olduklarını vurguladı.

Seçer, konuşmasının sonunda sivil toplum örgütleri ile gerçekleştirilen toplantıların önemini vurgulayarak, görev süreleri boyunca sanatı ve sanatçıyı kategorize etmediklerini ve her birimizin ortak ülküsünün daha demokratik ve çağdaş bir toplumda yaşama arzusu olduğunu söyledi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, MEDEKA ve sanat kuruluşları ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşarken,

Mersin Sinefil Sinema Derneği Başkanı Onur Aytaç ve Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Akademisyeni Duygu Deniz Demirel de bu tür toplantıların kent adına çok kıymetli olduğunu ifade ettiler.

Mersin Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın ise toplantıları Mersin adına yapılan değerli bir hizmet olarak gördüğünü ve Mersin için yapılması gereken ne varsa paydaş olarak veya yöneticilerle diyalog halinde olmanın gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Toplantı, toplu fotoğraf çekimin ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseride Cumhur İttifakı adayları tanıtıldıÖnceki Haber

Kayseride Cumhur İttifakı adayları tanıt...

Yıldız Dağı Kayak Merkezinde hafta sonu yoğunluğuSonraki Haber

Yıldız Dağı Kayak Merkezinde hafta sonu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar