28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.346
EURO35.1414
ALTIN2307.1

KYK kapasite arttırdı, apartların yüzde 30u boş kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KYK kapasite arttırdı, apartların yüzde 30u boş kaldı
Abone ol
ÖĞRENCİ KENTİ ESKİŞEHİR’DE YENİ ÖĞRETİM YILINDA APARTLARIN DOLULUK ORANI DÜŞTÜ. APART SAHİPLERİ, DURUMU KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YURTLARININ KAPASİTE ARTIRIMINA BAĞLADI.

Öğrenci kenti Eskişehir’de yeni öğretim yılında apartların doluluk oranı düştü. Apart sahipleri, durumu Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarının kapasite artırımına bağladı.



Eskişehir’de apart işleten Serkan Er, geçen yıla nazaran bu yıl apartlarda kalan öğrenci sayısında düşüş yaşandığını değindi. Er, “Eskişehir’de apart doluluk oranları istediğimiz gibi gitmiyor. Özellikle geçen seneye kıyasla oldukça düştü. Bağlar mahallesindeki apartların geneline baktığımızda yüzde 70 civarında. İşlerimiz ağır gidiyor, hızlanması için dua ediyoruz. Geçen yıl salgın sonrası 2-3 yılın birikmiş öğrencisi gelmişti. Çok fazla bir talep de aldık ve apartımızı kısa sürede doldurduk. Dolduktan sonra da bir o kadar da öğrenci aramıştı bizi. Bu sene ne yazık ki o yoğunluk yok. Velilerden ve piyasadan duyduğumuz, KYK kapasitesini arttırdığı için bize gelen öğrenci bir sayısında azalma oldu. İkinci sebep olarak da ekonomik sebepleri olduğunu düşünüyoruz" dedi.



“Yüzde 100’e yakın bir zam yaptık”


Apartındaki kapasiteyi arttırdığını anlatan Er, "Ama planladığımız rakamlara ulaşamayınca iki kişilik odaları tek kişiye satmak zorunda kaldık. Zamlarımız oldu belli miktarlarda. Çünkü doğalgaz, elektrik, asgari ücrete ve giderlerimize yapılan zamlardan sonra bizde yüzde 100’e yakın bir zam yaptık ücretlere. Tek kişilik odaları 3 bin 500 ile 4 bin lira arasında fiyatlarımız var. 2 kişilik odaları da 2 bin 500 lira ile 2 bin 900 liradan sattık. Apart seçimi yapacak öğrenci fiyatları kıyaslasın” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köyü susuz kaldı, muhtar çareyi tankerle su taşımakta bulduÖnceki Haber

Köyü susuz kaldı, muhtar çareyi tankerle...

Şanlıurfada aracın gizli bölmesinden 74 kaçak cep telefonu çıktıSonraki Haber

Şanlıurfada aracın gizli bölmesinden 74...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar