28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Kuşadası Belediyesinin aldığı önlemle sağanak sorunsuz atlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuşadası Belediyesinin aldığı önlemle sağanak sorunsuz atlatıldı
Abone ol
Kuşadası Belediyesi'nin Aldığı önlemler Sayesinde Sağanak Sorunsuz Altalıldı

Türkiye genelinde etkili olan ve özellikle kıyı kentlerinde büyük hasarlara yol açan sağanak yağmurlarda, Kuşadası’nda zamanında alınan tedbirler ve yenilenen alt yapı, ilk imtihanını başarı ile verdi.

Kuşadası Belediyesi’nin ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilen altyapı çalışmaları sayesinde şiddetli yağışlı geçen hafta sonu büyük bir olumsuzluğa neden olmadan atlatıldı. Tüm ekipleriyle teyakkuza geçen Kuşadası Belediyesi, yaşanan tüm olumsuzluklara anında müdahale etti. Alınan önlemler sayesinde Kuşadası, kıyı şeridindeki kentler içerisinde sağanağı en az hasarla atlatan ilçe oldu.

Dünyada son dönemde yaşanan olağanüstü iklim değişikliği ve küresel ısınmanın buharlaşmayı artırmasıyla birlikte değişen hava şartları, Türkiye’de aşırı yağışların yaşanmasına neden olmaya başladı. Kuşadası’nda da ülke genelinde olduğu gibi hafta sonu boyunca şiddetli sağanak ve fırtına etkili oldu. Metrekareye 30,5 kilogram yağışın düştüğü kentte Kuşadası Belediyesi, Başkan Ömer Günel’in talimatıyla herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için uyarının yapıldığı ilk andan itibaren tüm ekipleriyle sahaya indi. Teyakkuza geçen ekipler, özellikle trafik akışının yoğun olduğu noktalarda yaşanan aksaklıklara anında müdahale etti. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’nin gerçekleştirdiği altyapı çalışmaları sayesinde Kuşadası, kıyı şeridindeki kentler içerisinde sağanağı en az hasarla atlatan ilçe oldu.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince daha önceden belirlenen yerlerde yeni imal edilen yağmur suyu ızgaraları ve kanalları muhtemel su taşkınlarının önüne geçti. Acil Müdahale Birimi ekipleri, yabancı maddeler nedeniyle tıkanan yağmur suyu kanalları ve mazgalları temizledi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise şiddetli fırtına sonucu yollara devrilen ağaçları kaldırdı. Kuşadası Belediyesi’nin çalışmaları kent sakinleri tarafından takdirle karşılandı.

"Yağmur suyu hasadı için düğmeye basıldı"

Öte yandan Kuşadası Belediyesi, Başkan Ömer Günel’in talimatıyla kent genelinde yağmur suyu hasadı yapılması için düğmeye bastı. 23 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ‘Yağmur suyu toplama, depolama ve deşarj sistemleri hakkında yönetmelik’ kapsamında gerçekleştirilecek yağmur suyu hasadı ile su tasarrufu sağlanması hedefleniyor. Kuşadası Belediyesi, Türkiye’de İzmir, Muğla ve Ordu Büyükşehir Belediyeleri’nin yaşama geçirdiği uygulamayı gerçekleştirecek ilk ilçe belediyesi olacak.

Yağmur suyu hasadı uygulamasının Kuşadası için çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Ömer Günel, “Son yıllarda özellikle kuraklığın artmasıyla birlikte suyun tasarruflu kullanılması ön plana çıkmaya başladı. Kentimiz kış aylarında çok fazla yağış alıyor. Ancak, yağmur suyundan bugüne kadar herhangi bir şekilde yararlanamadık. Yağmur suyu hasadı projesinin hazırlanması için çevre mühendisi ve diğer yetkili birimlere gerekli talimatları verdim. Kısa süre içinde bir ekip kurularak yağmur suyu hasat projesini uygulamaya koyacağız” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünyanın en sadık ve en cesur sürü koruma köpeğiÖnceki Haber

Dünyanın en sadık ve en cesur sürü korum...

Terminal esnafından göçük suyuna kovalı müdahaleSonraki Haber

Terminal esnafından göçük suyuna kovalı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar