160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kuraklık bir gölü daha kuruttu, tamamen kuruyan gölden geriye tuz tabakası kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuraklık bir gölü daha kuruttu, tamamen kuruyan gölden geriye tuz tabakası kaldı
Abone ol
Sivas’ın Ulaş Ilçesinde Bulunan Ve Su Tuttuğunda Göçmen Kuşlara Ev Sahipliği Yapan Kellah Gölü Tamamen Kurudu. Kuruyan Göl Dron Ile Havadan Görüntülenirken Gölden Geriye Tuz Tabakası Kaldı.

Sivas’ın Ulaş ilçesinde bulunan ve su tuttuğunda göçmen kuşlara ev sahipliği yapan Kellah Gölü tamamen kurudu. Kuruyan göl dron ile havadan görüntülenirken gölden geriye tuz tabakası kaldı.

Tüm yurdu etkisi altına alan sıcak hava dalgası sonrası ortaya çıkan kuraklıkla birlikte göller kurumaya başladı. Sivas’ın Ulaş ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kellah Gölü de, sıcak havalardan nasibini aldı. Her yıl ilkbahar aylarında karların erimesiyle su tutan göl yaz aylarında ise tamamen kuruyor. 2014 yılına kadar bünyesinde bulunan suyu eksiltmeyen, Tecer Dağı’ndan gelen su kaynakları ve yağışlar ile beslenen Kellah Gölü’nden geriye tuz tabakası kaldı. Suyu tuzlu olması sebebiyle tarımsal sulamada kullanılamayan göl, kuruduğunda yerinde beyaz bir tabaka bırakarak adeta beyaz bir çöle dönüştü. Kuruyan Kellah Gölü, dron ile havadan görüntülendi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Engin Fırat: Başakşehir hem Trabzonspor hem de Beşiktaştan daha iyi kadroya sahip Önceki Haber

Engin Fırat: Başakşehir hem Trabzonspor...

Kanalizasyon taştı, vatandaş sokağa maskesiz çıkamaz hale geldi Sonraki Haber

Kanalizasyon taştı, vatandaş sokağa mask...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar