28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3233
EURO35.0886
ALTIN2282.2

KTÜde Orman Gülü Balı Çalıştayı düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KTÜde Orman Gülü Balı Çalıştayı düzenlendi
Abone ol
KARADENİZ BÖLGESİ'NDE KOMAR VE ZİFİN ADIYLA BİLİNEN VE BÖLGENİN ENDEMİK ÇİÇEK TÜRÜ OLAN ORMAN GÜLÜ'NDEN ELDE EDİLEN BAL, KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NDE ÇALIŞTAY KONUSU OLDU.

Karadeniz Bölgesi’nde Komar ve Zifin adıyla bilinen ve bölgenin endemik çiçek türü olan Orman Gülü’nden elde edilen bal, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde çalıştay konusu oldu.


KTÜ Fen Fakültesi ile Türkiye Arıcılar Birliği (TAB) girişimi ile KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Orman Gülü Balı Çalıştayı düzenlendi. Çalıştay kapsamında Orman gülü Balı; sosyo-ekonomik, apiterapötik ve karakterizasyonu açısından ele alındı. Programa Hacettepe Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi’nden alanında uzman akademisyenlerin yanı sıra kamu kuruluşları adına Türkiye Arıcılar Merkez Birliği, Gıda Tarım ve Orman Bakanlığı (TAGEM) ile Gıda Kodeksi Dairesi temsilcileri ve Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü temsilcileri katıldı. Bolu, Samsun, Ordu Trabzon, Rize ve Artvin illeri Arıcılar Birlik Başkanları ile Orman Gülü Balı üreticileri de çalıştay programını takip etti.


Çalıştayın ilk oturumunda KTÜ Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevgi Kolaylı ile Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkadir Gündüz, Orman Gülü Balı konusunda sunum yaptı. Programın ikinci oturumda ise gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantıları ile elde edilen veriler derlenerek bir rapor hazırlandı. Toplantının sonunda hazırlanan rapor Orman Gülü bitki örtüsünün bölge için çok önemli olduğu ve bu değerin ekonomiye kazandırılması için acil eylem planlarının oluşturulması gerektiği yönündeki kararları içerdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Narkotik köpeği Eris, Erzurumda uyuşturucuya geçit vermiyorÖnceki Haber

Narkotik köpeği Eris, Erzurumda uyuşturu...

Adana’da zincirleme trafik kazasında motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdiSonraki Haber

Adana’da zincirleme trafik kazasında mot...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar