16 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.2235
EURO35.1455
ALTIN2466.2

Kripto Para Piyasası Orta Doğu Gerilimiyle Sarsıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kripto Para Piyasası Orta Doğu Gerilimiyle Sarsıldı
Abone ol
Hafta sonu İran ile İsrail arasında yaşanan çatışma ve Orta Doğu'da savaşın genişleyeceğine yönelik endişeler kripto para piyasasında dalgalanmalara yol açtı.

Hafta sonu İran ile İsrail arasında yaşanan çatışma ve Orta Doğu'da savaşın genişleyeceğine yönelik endişeler kripto para piyasasında dalgalanmalara yol açtı.

Bitcoin, hafta sonuna %4'lük bir düşüşle başladıktan sonra jeopolitik riskin arttığı Cumartesi günü kayıplarını %10'a kadar taşıdı ve 60.660 dolar seviyesine kadar geriledi.

Pazartesi günü ise 64.000 dolar sınırına kadar toparlanmayı başaran Bitcoin, karşılıklı açıklamalar eşliğinde ortamın bir miktar sakinleşmesiyle 66.000 dolar bandına kadar çıktı.

Sonuç olarak, Bitcoin son 5 günde %15'e yakın bir değer kaybı yaşadı.

Altcoin piyasası ise Bitcoin'den daha fazla etkilendi. Ethereum, hafta sonu işlemlerinde %20'ye yakın değer kaybıyla 2.852 dolar seviyesine kadar geriledi.

Pazartesi günü %5'e yakın artıda kapatan Ethereum, yeni haftaya alıcılı başladı ve Hong Kong'dan gelen pozitif haberlerin de etkisiyle 3.200 dolar bandında hareket ediyor.

Piyasa değeri yüksek altcoin'ler arasında AVAX, BCH ve ICP, %20 değer kaybıyla en çok etkilenen varlıklar oldu. Son yaşanan krizden etkilenmeyen tek kripto para ise piyasa değerini 24,7 milyar dolar yükselten Toncoin oldu.

TON, son 24 saatte %10 ve haftalık bazda %30'u bulan değer artışıyla 7 dolara yükselirken piyasadan pozitif ayrışan tek varlık oldu.

Hafta sonu yaşanan jeopolitik kriz esnasında kripto para piyasası toplam değeri 2,2 trilyon dolara kadar geriledi ve şu an 2,44 trilyon dolar seviyesinde.

Son 24 saatlik ortalama işlem hacmi ise 131 milyar dolar yüksek bir seviyede. Altcoin piyasasında düşüşün daha sert olmasına bağlı olarak Bitcoin'in hakimiyet oranında %54'e kadar yükseldi.

Kripto vadeli işlem piyasaları da hızla artan panik satışlarından kaynaklı olarak son zamanların en büyük tasfiyelerini kaydetti.

Cuma günü başlayan toplu satışlarda tasfiye olan vadeli işlemler Coinglass verilerine göre iki gün boyunca 1,8 milyar dolara ulaşırken kapanan vadeli işlemlerin büyük çoğunluğu alış (long) pozisyonlarından oluştu.

Kripto piyasası genelinde son 24 saatlik fiyat hareketleri şimdilik gerginliğin fiyatlandığını yansıtır şekilde hafif alıcılı bir görüntü veriyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Son yağışlar derelerin debisini yükselttiÖnceki Haber

Son yağışlar derelerin debisini yükseltt...

Selçukta yeni dönemin ilk meclis toplantısıSonraki Haber

Selçukta yeni dönemin ilk meclis toplant...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar