18 Mayıs, 2024, Cumartesi
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Köyceğizli hacı adayları seminerlerle hacca hazırlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köyceğizli hacı adayları seminerlerle hacca hazırlanıyor
Abone ol
Köyceğizli Hacı Adayları Seminerlerle Hacca Hazırlanıyor

Muğla’nın Köyceğiz İlçe Müftülüğü 2024 yılında Köyceğiz’den kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik "Hac Hazırlık Seminerleri" düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Seyahat Acentelerinin 2024 Yılı Hac Organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik İlçe Müftülüğü toplantı salonunda 2 gün boyunca "Hac Hazırlık Seminerleri" gerçekleştirildi. Seminerlerde Vaiz Emine Okulu, bayan hacı adaylarına kadınlara özgü konular ve hac menasiki hakkında; Vaiz Rauf Evleksiz, Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı, sunumlar ve uygulamalı olarak hac yolculuğu, haccın ifa edilişi hakkında hacı adaylarına çeşitli bilgiler verdi.

Son gün; Hz. Peygamber (s.a.v.), Mescid-i Nebevi ve Medine, Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık ve Bir arada Yaşama Bilinci konularında İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz seminer verdi. İlçe Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen sağlık memurları Temel Sağlık Bilgileri başta olmak üzere sunumlar eşliğinde hacı adaylarına sağlık konularında da bilgi aktardılar. Hacı adaylarına ve görevlilere menenjit aşısının uygulanmasıyla program sona erdi.

Seminerlerin son gününde konuşan Müftü Karagöz, ”Bu sene Köyceğiz’den 18 Hacı adayımızı yolcu edeceğiz. Köyceğizli ve Muğlalı Hacı adaylarımız kafile olarak 17 Mayıs 2024 tarihinde Dalamandan yola çıkıp Hac farizasını ifa ettikten sonra 1 Temmuz 2024 tarihinde ülkemize dönmüş olacaklar. Hac meşakkatli bir ibadet, Rabbim hacı adaylarımıza kolaylıklar ihsan ederek mebrur bir hac yapmayı lütfetsin. Siz değerli hacı adaylarından mübarek beldelerde özellikle ülkemiz, milletimiz ve İslam alemi için dua etmenizi istirham ediyorum. Hac ibadetinizi yapıp sağ salim ülkemize dönmenizi de temenni ediyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Aslan off-road festivalinde direksiyona geçip parkurda yarıştıÖnceki Haber

Vali Aslan off-road festivalinde direksi...

Çeşme Yarı Maratonu koşulduSonraki Haber

Çeşme Yarı Maratonu koşuldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar