160x600
01 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Konyada yeni üniversite öğrencileri toplu ulaşımdan 10 gün ücretsiz yararlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konyada yeni üniversite öğrencileri toplu ulaşımdan 10 gün ücretsiz yararlanıyor
Abone ol
KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI UĞUR İBRAHİM ALTAY, KONYA ÜNİVERSİTELERİNE BU YIL KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN, TOPLU ULAŞIM ARAÇLARINDA KULLANDIKLARI ÖĞRENCİ KARTLARI İLE KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE AİT OTOBÜS VE TRAMVAYLARDAN 10 GÜN ÜCRETSİZ FAYDALANABİLDİKLERİNİ SÖYLEDİ.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya üniversitelerine bu yıl kayıt yaptıran öğrencilerin, toplu ulaşım araçlarında kullandıkları öğrenci kartları ile Konya Büyükşehir Belediyesine ait otobüs ve tramvaylardan 10 gün ücretsiz faydalanabildiklerini söyledi.


Konya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda Türkiye’ye örnek çalışmalarını sürdürüyor. Toplu ulaşımda öğrenci biniş ücretlerine 4 yıldır, sivil biniş ücretlerine 2 yıldır zam yapmayan Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’daki üniversitelere kayıt yaptıran öğrencilerin öğrenci kimlik kartlarını toplu ulaşımda Konyakart olarak kullanma ve ilk kullanımdan itibaren toplu ulaşım araçlarından 10 gün ücretsiz faydalanma imkanı sunuyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, üniversite eğitimi için Konya’yı tercih eden öğrencilere yeni eğitim öğretim döneminde başarılar dileyerek, öğrencilerin üniversitelerin kendilerine verdiği öğrenci kartlarını Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs ve tramvaylarda kullanabileceklerini ifade etti. Başkan Altay, “2022-2023 döneminde şehrimizdeki üniversitelere ilk defa kayıt yaptıran öğrencilerimizin kartlarına Belediye Meclisimizce alınan karar gereği 10 günlük ücretsiz abonman hakkı tanımlıyoruz. Öğrenciler kartlarını ilk kullandıkları andan itibaren 10 gün boyunca belediyemize ait toplu ulaşım araçlarını ücretsiz kullanabiliyor. Ücretsiz abonman süresi dolduğunda öğrencilerimiz bayilerden veya e-dolum kanalıyla internetten yükleme yaparak indirimli öğrenci tarifesinden kullanıma devam edilebiliyor. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


Konya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez Konya üniversitelerine kayıt yaptıran 30 bine yakın öğrencinin kartını indirimli Konyakart olarak tanımlıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi Konyakart hizmetlerine ve toplu ulaşım hizmetlerinin detaylarına Akıllı “atus.konya.bel.tr” adreslerinden ya da Konya Mobil Uygulaması’ndan erişilebiliyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uysaldan kadın kooperatiflerine müjdeÖnceki Haber

Uysaldan kadın kooperatiflerine müjde

Vali Kızılkaya, Gaziler Günü kutlama törenine katıldıSonraki Haber

Vali Kızılkaya, Gaziler Günü kutlama tör...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar