28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Kastamonu Üniversitesinden patent başarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kastamonu Üniversitesinden patent başarısı
Abone ol
Kastamonu üniversitesi, Son 4 Yıl Içerisinde 88 Patent, Faydalı Model Ve Tasarım Müracaatlarında Bulundu.

Kastamonu Üniversitesi, son 4 yıl içerisinde 88 patent, faydalı model ve tasarım müracaatlarında bulundu.

“Ormancılık ve tabiat turizmi” alanında ihtisaslaşan Kastamonu Üniversitesi, bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde başarı çıtasını her geçen gün yükselterek hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Son 4 yılda ulusal ve uluslararası alanda başarı grafiğini yükselten Kastamonu Üniversitesi, sınai mülkiyet alanında yaptığı çalışmalarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Kastamonu Üniversitesi hak sahipliğinde 2020-2023 döneminde toplam 88 patent, faydalı model ve tasarım müracaatı yapıldı. Yapılan başvuruların 69’u patent ve faydalı model iken, 19’u tasarım olarak kayda geçti.

Son 4 yılda 69 müracaatın 7’si patent/faydalı model olarak tescillendi

Çağdaş ve yenilikçi eğitim anlayışını benimseyen Kastamonu Üniversitesi, 2020 yılında 6 patent, 1 faydalı model, 2021 yılında ise 9 patent, 2 faydalı model ve 5 PCT müracaatı yaptı. 2022 yılında ise Kastamonu Üniversitesi hak sahipliğinde 14 patent, 6 faydalı model ve 2 PCT başvurusu gerçekleştirirken, 2023 yılında 20 patent, 3 faydalı model, 1 PCT müracaatı yapıldı.

Başvurusu yapılan patent ve faydalı modellerden 3 tanesi 2022 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi. 2023 yılında ise 4 patent/faydalı modele ait tescil süreci tamamlandı. 2023 yılında başvurusu yapılan diğer patent/faydalı modellerin ise süreçleri devam ediyor.

19 tasarımın 13’ü tescillendi

Kastamonu Üniversitesi, 2023 yılında ihtisaslaşma sahası olan ormancılık ve tabiat turizmi başta olmak üzere endüstriyel tasarım, patent ve faydalı model çalışmalarına ağırlık verdi. 2021 yılında Kastamonu Üniversitesi 3 müracaat, 2022 yılında 8 ve 2023 yılında ise 8 adet endüstriyel tasarım müracaatı gerçekleştirdi. 3’ü 2022 yılında, 10’ı ise 2023 yılında olmak üzere toplamda 13 tasarım Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi. Tescil edilen tasarımlar arasında Kastamonu Üniversitesi tarafından 2022 yılında düzenlenen Ulusal Ahşap Oyun ve Oyuncak yarışmasında ödül alan tasarımlar da yer alıyor. Kastamonu Üniversitesi’nin 4 tasarım müracaatı yayımda yer alırken, 2 tasarıma ait tescil süreci ise devam ediyor.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin yakalamış olduğu bu ivmede emeği geçen tüm akademik ve idari personele elde edilen başarıları için teşekkür etti.

Üniversitelerde patent farkındalığının ve teknolojik gelişmenin önemine değinen Rektör Topal, üniversitelerde patent farkındalığının artırılması ve Türkiye’nin teknolojik gelişmesinde önemli yer tutan buluş faaliyetlerini sürekli teşvik eden ve ülkemizde fikri, sınai mülkiyet haklarının gelişimi için üniversitelere verdikleri desteklerden ötürü Türk Patent ve Marka Kurumu’na teşekkür etti.

Rektör Topal, ayrıca üniversitelerde Ar-Ge ve patent çalışmalarına vurgu yapan, bilimsel çalışmaları teşvik edip destekleyen Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine şükranlarını sundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye'de Yılbaşı Trafik Denetimleri BaşladıÖnceki Haber

Osmaniye'de Yılbaşı Trafik Denetimleri B...

Elazığ sise teslimSonraki Haber

Elazığ sise teslim

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar