160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Kahramanmaraş’ta 27 Bin 400 Konut Hak Sahiplerine Teslim Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş’ta 27 Bin 400 Konut Hak Sahiplerine Teslim Edildi
Abone ol
6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan yeniden imar ve inşa çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş’ta 27 bin 400 konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.

6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan yeniden imar ve inşa çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş’ta 27 bin 400 konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.

Şehirde, hem modern hem de dayanıklı yapılarla kentsel dönüşüm hızla sürerken, şehrin kalbinde yürütülen Kentsel Tasarım Projesi hummalı bir şekilde yükseliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, yürütülen çalışmaları “dayanışma ve azmin en özel örneği” olarak nitelendirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan Kentsel Tasarım Projesi kapsamında, Emlak Konut ve TOKİ tarafından yürütülen çalışmalar kesintisiz bir şekilde devam ediyor.

Şehrin önemli bölgelerinden Azerbaycan Mahallesi, Hükümet Caddesi, Trabzon Caddesi, Cahit Zarifoğlu Caddesi, Zübeyde Hanım Caddesi ve Ebrar Sitesi’nde yükselen modern yapılar, Kahramanmaraş’ın yeniden yapılanmasında örnek teşkil ediyor.

Proje kapsamında, şehrin dokusuna uygun, estetik ve güvenli yapılar inşa edilirken, şehir genelinde gece gündüz süren yoğun çalışmaların 2025 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, şehirde yürütülen çalışmaları değerlendirdiği açıklamasında, depremin ardından tüm alanlarda çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü belirtti. Başkan Görgel, şunları kaydetti:

“Kahramanmaraş’ımızı 6 Şubat öncesinden çok daha iyi bir noktaya taşımak için Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, bakanlıklarımız ve yerel yönetimlerimizle el ele vererek var gücümüzle çalışıyoruz.

Şu ana kadar 27 bin 400 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Kentsel Tasarım Projesi kapsamında şehrimizin önemli noktalarında modern ve dayanıklı yapılar yükseliyor.

Azerbaycan Mahallesi, Trabzon ve Hükümet Caddeleri ile Ebrar Sitesi’nin bulunduğu alanlar, hem estetik hem de fonksiyonel açıdan şehrimize yeni bir vizyon kazandıracak.

2025 yılı sonunda tüm hak sahiplerine modern ve güvenli konutları teslim etmeyi hedefliyoruz.”

Başkan Görgel, açıklamasında, projeye destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek şunları ifade etti:

“Bu vesileyle, şehrimizin yeniden ayağa kalkması için desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlıklarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Yeni Kahramanmaraş, dayanışma ve azmin en özel örneği olacak.”

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nöbetçi öğrenci okulda can sıkıntısını halay çekerek atlattıÖnceki Haber

Nöbetçi öğrenci okulda can sıkıntısını h...

Meslek liseliler, 2 yılda 15 ton mantar üretip 1 milyon TL kazandırdıSonraki Haber

Meslek liseliler, 2 yılda 15 ton mantar...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar