28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3282
EURO35.0838
ALTIN2297.4

KAEÜ Pilot Üniversite Projeleri İle Yükseliş Yakaladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KAEÜ Pilot Üniversite Projeleri İle Yükseliş Yakaladı
Abone ol
KAEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. VATAN KARAKAYA

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ), pilot üniversite projeleri ile yakaladığı yükselişi Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın başlattığı Ahilik hareketi ile kalite yönetim sistemi çalışmalarında sürdürdü.


Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği proje ve çalışmalarla, 2017 yılında da Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin gelişimine önemli katkılar sundu. ’Kalite Yönetim Sistemi Belgesini Almaya Hak Kazanan Bir Üniversite’ olma özelliğini her yıl geliştirerek sürdüren KAEÜ, Ahi Evran-ı Veli’nin şehri Kırşehir’de, ahiliğin tekrar hayata geçirilmesi için kalite çalışmalarına akademik personeli ve başlatılan ahilik yemini uygulamasıyla önem verdi. Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite sorumluları ve kalite komisyonu üyeleri ile çok sayıda toplantı gerçekleştirerek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Türkiye Yükseköğretimine model üniversite olması için çaba harcadı. Pilot üniversite projeleri ile şehrin kalkınmasına fayda sağlayan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde; 2017 yılında Topraksız Tarım Serası kuruldu. Pilot üniversite projeleri, üniversitelerin içerisinde var olduğu şehirlerin değerlerini ortaya çıkararak şehrin ekonomik, kültürel ve sosyal kalkınmasına fayda sağladı.


Kırşehir ile bütünleşmiş bir üniversite olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, uluslararasılaşma çalışmaları, Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın birçok ülkeyi ziyaret ederek eğitimin evrensel gücünü kullanmak için yurt dışında etkin bir tanıtım çalışması yaptı. Rektör Karakaya tarafından Almanya, Filistin, Kazakistan gibi ülkeler ziyaret edilerek buradaki çeşitli üniversitelerle hem iş birliği anlaşmaları hem de Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini tanıtım faaliyetleri gerçekleştirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Coante, 2023 Mutfak ve Banyo Endüstrileri Fuarına katıldıÖnceki Haber

Coante, 2023 Mutfak ve Banyo Endüstriler...

Genç Melisa milletvekili aday adaylığı müracaatını yaptıSonraki Haber

Genç Melisa milletvekili aday adaylığı m...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar