01 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.369
EURO34.5975
ALTIN2377.3

Kadın komutanlar köylerde KADESi tanıtıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın komutanlar köylerde KADESi tanıtıyor
Abone ol
şırnak’ta Kadın Jandarma Astsubaylar, 25 Kasım Kadına Yönelik şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çerçevesinde Köylerdeki Kadınlara, Kadın Destek Uygulamasını (kades) Anlattı.

Şırnak’ta kadın jandarma astsubaylar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çerçevesinde köylerdeki kadınlara Kadın Destek uygulamasını (KADES) anlattı.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kadına yönelik şiddetin önüne geçmek amacıyla köylerde ev ev gezerek bilgilendirme çalışması yaptı. Kadın astsubaylar, Şırnak merkez Kaymakam Çeşme köyünde yaşayan kadınlara KADES hakkında bilgi verdi. KADES uygulaması, kadınların cep telefonlarına indirildi. Kadın ve çocuklara, acil durumla karşı karşıya kalmaları halinde, konum bilgisini açıp ardından uygulama ekranındaki ’Acil Destek’ butonuna dokunarak, ihbar gerçekleştirebilecekleri gösterildi.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığında görevli kadın astsubaylar, yaz-kış demeden olumsuz hava koşullarına rağmen gittikleri 36 köyde kadın ve erkeklerden oluşan 11 bin kişiyi bilgilendirdi, 950 kadının telefonuna KADES uygulamasını indirdi.

Kadına şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdüren kadın komutanlar, bu amaçla kent merkezinin yanı sıra olumsuz bölge koşullarına rağmen en ücra köylere de gidiyor. Kırsal bölgelerde, aile içi şiddet gören veya şiddete maruz kalma ihtimali bulunanların rahatlıkla güvenlik güçlerine ulaşabilmeleri için geliştirilen KADES programı hakkında kadınları bilgilendiren komutanlar, uygulamanın telefonlara indirilerek doğru kullanımı konusunda da eğitimler düzenliyor.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amiri Jandarma Astsubay Üstçavuş İlknur Susuzlu, Kaymakam Çeşme köyü taziye evinde kadınlarla bir araya gelerek, ısrarlı takip ya da taciz gibi acil durumlarla karşılaşan kadınların uygulama sayesinde tek tuşla güvenlik güçlerine ulaşabileceğini ileterek, kendilerini güvende hissetmelerini sağladı.

KADES hakkında bilgilendirilen kadınlardan Asiye Acet, bugüne kadar KADES’i bilmediğini söyledi. Komutanların verdiği bilgiler sayesinde daha bilinçli olduklarını anlatan Acet, "Komutanlar bizim için köye geldi. KADES uygulamasını artık biz de biliyoruz. Şiddet durumunda artık ne yapacağımızı iyi biliyoruz. Şiddet durumunda KADES uygulamasından veya 112 ile 183 numaralarını arayacağız" dedi.

Feyzi Erdoğan ise, Şırnak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı yetkililerinin köylerine gelerek kadınlara eğitim verdiklerini söyledi. Erdoğan, "Allah razı olsun. Her konuda bize destek çıkıyorlar. Kadınlara gereken eğitimleri verdiler. Kadınlarımız şiddette maruz kaldıklarında, nereyi aramaları, nereye başvurmaları gerektiğini biliyorlar artık” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kömür fiyatları geçen seneden bu yana değişmediÖnceki Haber

Kömür fiyatları geçen seneden bu yana de...

Vali Aydoğdu öğretmenleri ziyaret ettiSonraki Haber

Vali Aydoğdu öğretmenleri ziyaret etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar