160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Hollandada yol kapatan çiftçiler saman balyalarını ateşe verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hollandada yol kapatan çiftçiler saman balyalarını ateşe verdi
Abone ol
HOLLANDA'DA HÜKÜMETİN AZOT EMİSYONUNU AZALTMA KARARINA TEPKİ GÖSTEREN ÇİFTÇİLER, ÜLKENİN FARKLI NOKTALARINDA YOLLARI TRAFİĞE KAPATTI.

Hollanda’da hükümetin azot emisyonunu azaltma kararına tepki gösteren çiftçiler, ülkenin farklı noktalarında yolları trafiğe kapattı. Apeldoorn kentinde ise saman balyaları ateşe verildi.


Hollanda’da çiftçiler, hükümetin azot emisyonlarını azaltma planına karşı protestolarını sürüyor. Apeldoorn ve Hengelo gibi büyük şehirlerde sokaklara dökülen çiftçiler, A1, A12, A28, A30, A35 ve A50 otoyollarını kapattı. Bazı noktalarda trafikte aksamalar yaşanırken, bazı yerlerde ise trafik neredeyse durma noktasına geldi. Yollara gübre döken çiftçiler, Apeldoorn’da saman balyalarını ateşe verdi. Ulaştırma, Bayındırlık ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yol kapatma eylemine son verilmesi çağrısında bulundu. Açıklamada, "Kapatmalar tehlikeli durumlara ve sıkıntıya yol açabilir" denildi. Acil servislerden yapılan ortak açıklamada, "Protesto temel bir haktır ve yasaların sınırları içinde kaldığı sürece mümkündür" ifadeleri kullanılarak son eylemlerin yol güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye attığı ve sürücüler için hayati tehlike oluşturan durumlara yol açabileceği vurgulandı.


Hükümet ve çiftçi örgütleri arasında arabuluculuk yapmak üzere Johan Remkes görevlendirilmişti. Hollanda Tarım ve Bahçecilik Federasyonu LTO, hükümet 2030 yılına kadar azot emisyonlarını yüzde 50 oranında azaltma taahhüdünde bulunduğu sürece hiçbir müzakereye katılmayacağını belirtmişti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Kurum: “Çamlıderede yaklaşık 100 milyon liralık 5 projemizi tamamladık”Önceki Haber

Bakan Kurum: “Çamlıderede yaklaşık 100 m...

Cumhurbaşkanının tepki gösterdiği sanığa 21 yıl 6 ay hapis cezasıSonraki Haber

Cumhurbaşkanının tepki gösterdiği sanığa...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar