160x600
24 November, 2025, Monday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

‘Hocalı Soykırımı Şehitleri 32. yılında Eskişehirde yapılan programla anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Hocalı Soykırımı Şehitleri 32. yılında Eskişehirde yapılan programla anıldı
Abone ol
‘hocalı Soykırımı şehitleri’ 32. Yılında Eskişehir’de Yapılan Programla Anıldı

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği tarafından ‘Hocalı Soykırımı Şehitleri’ 32. yılında yapılan programla anıldı.

Program sunucu Fidan Huseynli tarafından seslendirilen ‘Hocalı Soykırımı Şehitleri’ ‘Hocalı Soykırımı’ şiiri ile başladı. Hayatını kaybedenler saygı duruşuyla anıldı ve sonrasında Türkiye Cumhuriyeti İstiklal marşı ve Azerbaycan Devlet himni seslendirildi. Hocalı soykırımı hakkında kısa bir video gösterimi yapıldı.

Dernek Başkan Yardımcısı Sirac Yaguboğlu, yaptığı konuşmasında, ‘’Bu vahşeti unutmamamız gerekir. Hocalı işgalden kurtarılmış olsa dahi giden canların geri gelmediği ve her sene anılması gerekir’’ dedi.

Prof. Dr. Gökhan Güneysu ise yaptığı konuşmasında, ‘’Soykırım suçundan, Hocalı soykırımının uluslararası hukuktaki öneminden bahsetti. Özellikle Hocalı için hukuki açıdan ve Birleşmiş Milletlerin soykırım tanımlamasının üst üste düştüğünü’’ söyledi.

Anma programı Dernek Başkanı Uzm. Ecz. Cavid Aydının yapmış olduğu kapanış konuşması ve konuşmacı Prof. Dr. Gökhan Güneysu’ya plaket takdimiyle sona erdi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
67 yıl önce kurulan kömür yıkama tesisi halka hizmet veren tesise dönüşüyor Önceki Haber

67 yıl önce kurulan kömür yıkama tesisi...

EKPSS başvuru ücretleri de Büyükşehirden Sonraki Haber

EKPSS başvuru ücretleri de Büyükşehirden

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar