30 Eylül 2026, Çarşamba
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Hatay’da Samandağ Sörf Merkezi Faaliyete Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hatay’da Samandağ Sörf Merkezi Faaliyete Başladı
Abone ol
Hatay Valiliği, DOĞAKA ve Ahbap iş birliğiyle Samandağ'da kurulan Hatay Sörf Merkezi faaliyetlerine başladı. Merkezde gençlere sörf ve deniz güvenliği eğitimleri verilirken, yetişen sporcular Türkiye şampiyonlukları ve milli takım başarıları elde etti.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), T.C. Hatay Valiliği ve Ahbap Derneği iş birliğiyle Samandağ'da hayata geçirilen Hatay Sörf Merkezi faaliyetlerine başladı.

Deprem sonrası çocuk ve gençlerin sosyal yaşama katılımını desteklemeyi amaçlayan merkez, spor aracılığıyla iyileşme sürecine katkı sunuyor.

Hatay Sörf Merkezi'nde çocuk ve gençlere başta sörf eğitimi ve deniz güvenliği olmak üzere çeşitli alanlarda eğitimler veriliyor.

Sporun birleştirici ve iyileştirici gücünden yararlanmayı hedefleyen proje, gençlerin fiziksel ve sosyal gelişimlerine destek olmayı amaçlıyor.

Merkezde eğitim alan sporcular kısa sürede önemli başarılara da imza attı. Bugüne kadar yetişen sporcular Türkiye şampiyonlukları kazanırken, 5 sporcu milli takıma seçilerek Türkiye'yi uluslararası organizasyonlarda temsil etme hakkı elde etti.

DOĞAKA'dan yapılan açıklamada, yeni yerleşkenin gençlerin sporla güçlenmesine, deprem sonrası sosyal iyileşme sürecine ve Hatay'ın spor turizminin gelişimine önemli katkılar sağlayacağı vurgulandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sinopta mısır tarlalarında büyük zarar: Domuzlar tohumları yedi Önceki Haber

Sinopta mısır tarlalarında büyük zarar:...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cahil, geri kafalı bazı fosiller çıkıyor, başörtüsüne, başörtülüye kin kusuyor Sonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cahil, geri kafal...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar