20 Mayıs, 2024, Pazartesi
DOLAR32.2456
EURO35.3524
ALTIN2522.2

Güler Sabancı: “Gençlerin sözlerine kulak vermenin tam zamanıdır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güler Sabancı: “Gençlerin sözlerine kulak vermenin tam zamanıdır”
Abone ol
Sabancı Vakfı'nın düzenlediği 16. Uluslararası Filantropi Semineri, "Filantropi ve Gençlik" ana temasıyla gerçekleştirildi.

Sabancı Vakfı'nın düzenlediği 16. Uluslararası Filantropi Semineri, "Filantropi ve Gençlik" ana temasıyla gerçekleştirildi. Seminerde, gençlerin filantropi alanına katılımı için etkili stratejiler ve öneriler ele alındı.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, seminerde yaptığı açılış konuşmasında, gençlerin filantropi alanına katılımının önemine dikkat çekti.

Sabancı, "Bugün, dünya çapındaki bir milyar insanın aktif olarak gönüllülük yaptığı ve yaklaşık 3 gençten 1'inin gönüllülük faaliyeti yürüttüğü biliniyor.

Bu da demek oluyor ki dünya çapında yaklaşık 600 milyon genç, toplumsal sorunların çözümü için gönüllülük yapıyor.

Ülkemizdeki genç nüfusun iyilik ve yardımseverlikle ilgili çok yönlü düşündüğünü bilmek ve bu duyarlılığa sahip nesiller yetiştiğini görmek geleceğe dair umutlarımızı artırıyor." dedi.

Seminerde, "Gençlerin Filantropiye Katılımı İçin Etkili Stratejiler" ve "Gençlerin Deneyimi ile Filantropi" başlıklı iki panel düzenlendi. Panellerde, filantropi alanında gençlerin katılımı için iyi uygulamalar ve öneriler ele alındı.

"Gençlerin Filantropiye Katılımı İçin Etkili Stratejiler" panelinde, Elevate Children Funders Group Direktörü Heather Hamilton, Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı ve Learning for Well-Being Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Maria Cova Orejas, filantropi alanına gençlerin katılımı açısından iyi uygulamalar ile görüşlerini paylaştı.

"Gençlerin Deneyimi ile Filantropi" başlıklı panelde ise Learning For Well-Being Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Aksa Ali, Engelli Hakları Aktivisti Bahar Yavuz, Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Emre İpekyüz ve İklim Aktivisti Seren Anaçoğlu yer alarak deneyimlerini ve önerilerini aktardı.

Seminerde, İstanbul'da kamusal alanlardaki performanslarıyla büyük beğeni kazanan, sosyal medyada da büyük ilgi gören müzisyenler Cemal Yön ve İbragim Orazov sahne aldı.

Liseliler Arası Duyarlıyım Ödülleri'nin lansmanı yapıldı

Sabancı Vakfı Filantropi Semineri kapsamında, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri tarafından "Liseliler Arası Duyarlıyım Ödülleri"nin lansmanı yapıldı.

Bu yeni program, lise öğrencilerinin toplumsal sorunlara olan duyarlılıklarını ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla hayata geçiriliyor.

Liseliler Arası Duyarlıyım Ödülleri'ne, Türkiye'deki tüm lise öğrencileri başvuru yapabilecek. Başvurular, Toplumsal Duyarlılık Projeleri'nin web sayfasından (cip.sabanciuniv.edu) Mayıs 2024 itibarıyla yapılacak.

Değerlendirme sonucunda ilk üçe giren öğrenciler Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulunda eğitim hakkı kazanacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emniyetten öğrencilere trafik eğitimiÖnceki Haber

Emniyetten öğrencilere trafik eğitimi

Trendyol Grubu CEO’su Erdem İnan, şirketin hedeflerini Bakü’de açıkladı:Sonraki Haber

Trendyol Grubu CEO’su Erdem İnan, şirket...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar