Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Halep merkezine 150.600 m²’lik Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ni inşa ediyor. Proje, iki şehir arasındaki iş birliğinin sembolü olacak.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Halep’te hayata geçirilecek dev bir projeyi duyurdu.
Başkan Şahin, sosyal medya ve resmi açıklamalarında, projenin hem Gaziantep hem de Türkiye için önemine dikkat çekti.
Şahin, “Bizim için de, ülkemiz için de anlamı çok büyük olan bir proje… GBB olarak Halep’in merkezine Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ni yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Halep Valiliği ile imzalanan protokol kapsamında, toplam 150.600 m² büyüklüğünde bir yaşam alanı inşa edilecek.
Başkan Şahin, projenin iki şehir arasındaki iş birliğini güçlendireceğini ve ortak geleceğin sembolü olacağını belirterek, “Ortak geleceğimizin güçlü bir sembolü olacak olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi şimdiden hayırlı olsun” dedi.
Proje, Halep’in sosyal ve kültürel yaşamına önemli katkılar sunacak, modern yeşil alanları ve sosyal donatıları ile bölge halkının kullanımına açılacak.
Yorum Yazın