30 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4069
EURO34.8093
ALTIN2432.7

“Gabi”, 13 yaşına girdi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Gabi”, 13 yaşına girdi!
Abone ol
Dünya’nın dördüncü, Avrupa’nın üçüncü, Türkiye’nin ise en büyüğü olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde özel bir gün yaşandı.

Dünya’nın dördüncü, Avrupa’nın üçüncü, Türkiye’nin ise en büyüğü olan GaziantepBüyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde özel bir gün yaşandı.

Tüp bebek yöntemiyle Dünya’ya gelen ilk fil olma özelliğini taşıyan “Gabi”, 13 yaşına girdi.

Gabi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından üzerinde "Gabi 13 yaşında" yazılı pastayı yedi.

“Burç Ormanı Doğal Hayatı Koruma ve Rekreasyon Projesi” kapsamında, Burç Ormanı içerisinde 1000 dönüme kurulan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, fil "Gabi"ye özel bir güne ev sahipliği yaptı. İsrail’de bulunan Kudüs Hayvanat Bahçesi'nden Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne, 8 yıl önce getirilen fil "Gabi" için 13’üncü yaş günü programı düzenlendi.

Büyükşehir Belediye BaşkanıFatma Şahin, Dünya’nın dördüncü, Avrupa’nın üçüncü, Türkiye’nin ise en büyüğü olan Hayvanat Bahçesi’nde ziyaretçi rekoru kırıldığını bildirdi.
Fillerin 13 yılda bir yaş günlerinin kutlandığını hatırlatan Şahin, “90 yaşına kadar yaşayan filler var. Biz de bugün 50 bin ziyaretçisi olan hayvanat bahçesindeyiz. Gabi'nin bizim için ne kadar önemli olduğunu göstermek adına doğum günü pastası hazırladık, kendi ellerimizle onu besledik. Havucunu, elmasını ve keçiboynuzunu yedirdik” dedi.

Hayvanat bahçesine gelen çocukların gözlerindeki mutluluğu gördükçe kendisinin de ziyadesiyle mutlu olduğunu kaydeden Başkan Şahin, şunları aktardı: “Çocuk kenti olmak, çocuklarımızı yarına hazırlamak için Dünya’da ne varsa buraya getiriyoruz. O yüzden uzaklarda arama, en güzel Safari Parkı burada, en güzel Hayvanat Bahçesi burada, ikiz tüp bebek filimiz burada. Yılda 3,5 milyon ziyaretçi ağırlayan Hayvanat Bahçemiz var. Huzurun olduğu hayvanat bahçemizde doğurganlığın arttığını görüyoruz, bu büyük bir emek ve gayret istiyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir tarafından hediye edilen Nil, Sultan, Sudan ve Sevakin isimli aslanların 2,5 ayda 40 kilodan 95 kiloya çıktığını aktaran Şahin, Gastronomi kentinde onları baklavalarla, kebaplarla beslediklerini şu anda aslanların gerçekten reisin aslanı olduğunu sözlerine ekledi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar