160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Eşinin verdiği evlilik yüzüğüyle şansı açıldı, günde 4 bin minder ve yastık üretip 40 ülkeye satıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eşinin verdiği evlilik yüzüğüyle şansı açıldı, günde 4 bin minder ve yastık üretip 40 ülkeye satıyor
Abone ol
AMASYA’NIN SULUOVA İLÇESİNDE YAŞAYAN TEKSTİLCİ MUSTAFA BAŞKAYA, BEŞ YIL ÖNCE KURDUĞU ATÖLYEDE GÜNDE 4 BİN MİNDER VE SEYAHAT YASTIĞI ÜRETİYOR.

Amasya’nın Suluova ilçesinde yaşayan bir tekstilci, beş yıl önce kurduğu atölyede günde 4 bin minder ve seyahat yastığı üretiyor. Hediye aldığı ilk makinenin nakliye bedelini eşinin verdiği evlilik yüzüğünü satarak karşılaması sonrası şansı ve işleri açılan 33 yaşındaki iş adamı Mustafa Başkaya, şimdi 40 ülkeye ürün gönderiyor.


Denizli’de yaşayan arkadaşının beş yıl önce hediye ettiği tekstil makinesini memleketine geldiğinde ödeyecek nakliye parasını bulamayınca aynı yastığa baş koyduğu eşi Rukiye’nin parmağındaki yüzüğü uzatıp satarak borcunu ödemesini istediğini hatırlatan 3 çocuk babası Başkaya, “Bu işte en büyük destekçim olan eşim. ‘Al bu yüzükle nakliyeciden makinayı al’ dedi. Bu işi eşimin yüzüğüyle kurdum. Onunla başladım. Şu an dünyaya ihracat yapıyorum" diye konuştu.


14 kişiyle üretim yaptığı atölyesini büyütüp günde 10 bin üretimi hedefleyen Başkaya, “Şu an kedi yatağı, seyahat yastıkları ve minder üretimi yapıyorum. Genelde Avrupa‘ya gönderiyorum. Son sevkiyatı Yunanistan ve Hollanda’ya gerçekleştirdim” şeklinde konuştu.


Tekstil firmalarından aldığı atıl kumaşları yeniden değerlendirerek üretimde kullandığına değinen Başkaya, destek alıp organize sanayi bölgesine taşınarak işlerini büyütmek istediğini söyledi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sıcak hava pazarın ateşini düşürdüÖnceki Haber

Sıcak hava pazarın ateşini düşürdü

Esenyurt bir park daha kazandıSonraki Haber

Esenyurt bir park daha kazandı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar