Emniyet Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki okul saldırılarıyla ilgili suçu öven paylaşımlara yönelik dev operasyon başlattı; 83 kişi gözaltına alınırken 940 hesaba erişim engeli getirildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), son günlerde kamuoyunda infial yaratan Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki okul saldırılarına ilişkin yürütülen siber ve adli çalışmaların sonuçlarını paylaştı.
Yapılan resmi açıklamada, saldırıları öven ve kamu düzenini bozmayı hedefleyen faaliyetlere karşı kapsamlı bir operasyon yürütüldüğü belirtildi.
Siber suçlarla müdahale kapsamında dijital mecralarda da temizlik yapıldı. Operasyonun detaylarına göre:
940 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi.
Yasa dışı faaliyetlerin ve dezenformasyonun yayılmasına aracılık eden 93 Telegram grubu tamamen kapatıldı.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Resmi Açıklaması:
“Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen okul saldırılarına ilişkin yürütülen çalışmalar kapsamında; suçu ve suçluyu övücü nitelik taşıyan, kamu düzenini olumsuz etkilemeye yönelik paylaşım ve faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 83 şahıs hakkında gözaltı kararı verilmiş, haklarında adli işlem uygulanmıştır.
Ayrıca, 940 sosyal medya hesabına erişim engeli getirilmiş, 93 adet Telegram grubu kapatılmıştır.
Şüphelilerle ilgili adli süreçler ilgili birimlerimizce çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Yorum Yazın