160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Ekili araziler saniyeler içinde beyaza büründü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekili araziler saniyeler içinde beyaza büründü
Abone ol
Konya’nın Karapınar Ilçesinde Dolu Yağışı Tarım Arazilerinde Zarara Yol Açtı.

Konya’nın Karapınar ilçesinde dolu yağışı tarım arazilerinde zarara yol açtı. Bir vatandaşın çektiği görüntülerde dolunun başlamasının ardından saniyeler içinde arazinin beyaza büründüğü görüldü.

Karapınar ilçesinde etkili olan dolu ve yağmur, ekili alanlarda zarara yol açtı. İlçede aniden başlayan yağmur, bir süre sonra doluya dönüştü. Dolu yağışı, ekili alanlarda zarara yol açtı. Dolu yağışının Ortaoba, Kayacık, Hasanoba Niğde boğazı, Sazlıpınar, Akçayazı ve Akkuyu mevkilerinde etkili olduğu belirtildi. Dolu yağışının özellikle mısır, arpa ve buğday başta olmak üzere birçok ürüne zarar verdiği kaydedilirken, üreticiler büyük şok yaşadı.

Akkuyu mevkiinde çiftçilik yapan İbrahim Kolay, 350 dekar arazide mısır ektiğini, bir anda başlayan yağmur ve ardından dolunun ürünlerine zarar verdiğini söyledi. Ziraat Mühendisi Amil Düzgüner de, çiftçilere mısır için 1 hafta 10 gün sonra yeni gelen yapraklarla birlikte aminoasit, deniz yosunu gibi ürünlerle yaprak gübrelemesi uygulamaları yapmalarını tavsiye etti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çekyanın EURO 2024 kadrosu açıklandıÖnceki Haber

Çekyanın EURO 2024 kadrosu açıklandı

Erzurumda büro yangını paniğe neden olduSonraki Haber

Erzurumda büro yangını paniğe neden oldu

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar