28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3329
EURO35.0539
ALTIN2281.2

DOMOTEX 2022'de İnovatif Ürünler Başroldeydi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOMOTEX 2022'de İnovatif Ürünler Başroldeydi
Abone ol
Halı ve zemin kaplamaları sektörlerinin buluşma noktası “DOMOTEX Turkey” kapılarını açtı.

Halı ve zemin kaplamaları alanında sektör firmaları ve profesyonellerini bir araya getiren DOMOTEX Turkey, yerli ve yabancı toplam 216 firmanın katılımıyla Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı.

DOMOTEX Turkey Fuarı’nın açılış törenine Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Annika Klar, Deutsche Messe AG Domotex Global Direktörü Sonia Wedell-Castellano’nun yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül,  Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zeynal Abidin Kaplan ve diğer yetkililer katıldı. 

DOMOTEX Turkey Fuarı, 14-17 Mayıs tarihleri arasında; makine halısı ve kilimlerinden tekstil yer döşemelerine, laminat parke malzemelerinden el yapımı halı ve kilimlere kadar en yeni ürün ve teknolojilerin tanıtımı için mükemmel bir ortam sağlıyor.

Türkiye’nin lider halı ve zemin kaplamaları fuarı olan DOMOTEX Turkey’de; Türkiye’den 168 ve aralarında Almanya, Belçika, İngiltere, Hindistan, İran, Mısır, Umman ve Ürdün’ün de bulunduğu 14 ülkeden 48 firma yer alıyor.

Dekorasyonun vazgeçilmez bir unsuru olan halı ve zemin kaplamaları sektörlerinde yeni tasarım ve teknolojilerin sergilendiği DOMOTEX Turkey’de, Türk halıcılığının yeni nesil yaklaşımları da beğenilere sunuluyor.

DOMOTEX Turkey aynı zamanda, yabancı katılımcı firmalarıyla uluslararası düzeyde ilişki kurma noktasında birçok avantajın sunulması için de fırsat yaratma iddiası taşıyor.

“Yeniliklerin fuarı olacak”

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğü ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Halı İhracatçıları Birliği organizatörlüğünde düzenlenen Alım Heyeti Programı kapsamında; katılımcı firmaların yeni iş bağlantıları kurabilmelerine ve sektörün ihracat hacmine direkt olarak katkı sağlayacak bir platform olma özelliği taşıyan fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, DOMOTEX Turkey’in yeniliklerin fuarı olacağını belirten Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Annika Klar şunları söyledi: 

“Pandemi döneminde verilen aranın ardından tekrar birlikte olduğumuz, sektörün bölgesindeki en büyük buluşma merkezi olan fuarımız; yeni pazarlara açılma açısından her zamankinden daha fazla öneme sahip.

Her sektörde olduğu gibi halı ve zemin kaplamaları sektörü de global anlamda büyük bir rekabet içinde. Domotex Turkey, sektörün büyümesine katkısı ile her geçen sene sektör için önemini artırıyor.

Bunun en güzel kanıtı da bugün fuarımıza katılan ulusal ve uluslararası firmaların sayıca çokluğu. Türkiye’nin halı ve zemin kaplamaları sektöründeki gücünün önemli bir göstergesi olan bu durumun ihracata yansıması da kaçınılmaz olacaktır. 

2021 yılını 3.2 milyar dolarlık bir ihracat hacmi ile kapatan Türkiye, Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı DOMOTEX Turkey’in katkısıyla 2022 yılında 4 milyar dolarlık bir ihracat girdisi hedeflemektedir.

Bu hedefe ulaşma yolunda DOMOTEX Turkey’in büyük fayda sağlayacağına inanıyorum.”

Klar sözlerine şöyle devam etti:

“Deutsche Messe’nin Türkiye ofisi Hannover Fairs Turkey olarak düzenlediğimiz DOMOTEX Turkey 2022’de makine halıları başta olmak üzere çok çeşitli bir ürün grubunun tanıtılması tüm katılımcılara mükemmel bir ortam sunacaktır.

Doğal mineraller içeren ve ortamın ışığıyla kendi kendini temizleyen nano-halılar ve susuz üretim teknolojisi ile üretilen halılar fuarda ilgi çekici ürünler arasında yer alıyor.

Bununla birlikte mineral uygulaması ile antistatik ve refleksolojik etkiler yaratan Therapy Halılar, üst segment halılar ve dekoratif halılardan oluşan birçok ilgi çekici ürün grubunu fuarımızda göreceğiz.”

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım ise “Sektörü halının başkenti Gaziantep’te buluşturan Hannover Fairs Turkey’e bu büyük organizasyon için teşekkür ederim.

Fuarlar, kentin ekonomisine sağladığı katkının yanı sıra markalaşmasını da sağlıyor. DOMOTEX Turkey fuarı, şehrimize bu katkıları sağlayan fuarların en başında geliyor. İlimizde toplam 321 milyon metrekare halı dokunuyor.

Bu Türkiye’de üretilen toplam halının yüzde 58’ini oluşturuyor. Bunun anlamı halı sektörünün kalbi bu gazi şehirde atıyor.” şeklinde konuştu. 

Halı Üretiminde İnovatif ve Çevreci Teknolojiler

Ziyaretçilerin polyester ve polipropilen ürünlerde viskon ve pamuk renklerinin elde edilmesini kolaylaştıran renk referans sistemi ve kalıplaşmış ebatlar yerine isteğe göre ölçülendirilen halılar gibi birçok inovatif ürünü de yakından inceleme fırsatı bulacağı DOMOTEX Turkey’de, susuz üretim teknolojisi ile üretilen halılar da sergileniyor.

Sürdürülebilir bir gelecek için üretim aşamasında boya işlemi uygulanmayan bu halılar, geri dönüştürülmüş pamuk kullanımının yanı sıra iplikleri dijital baskılar ile renklendirilerek 1 tonluk üretimde 10 ton su tasarrufu sağlıyor. 

Halıcılık sektöründeki yeni nesil çevreci teknolojiler ile dikkat çeken fuarda; yüzde 30 daha az karbondioksit emisyonu, yüzde 20 daha az su tüketimi ve yüzde 45 daha az enerji tüketimi sağlayan halılar yer alıyor.

Antitoz özelliği sayesinde iplikten kaynaklı tozlanma ve tüylenmeyi en aza indirerek ferah bir ortam sunan doğa dostu halılar da fuarın öne çıkanları arasında göze çarpıyor.

Yerli ve yabancı firmaların yaklaşık 25.000 m²’lik alanda ürünlerini sergilediği DOMOTEX Turkey; cumartesi, pazar ve pazartesi günleri saat 10:00 – 18:00, salı günü ise 10:00 – 17:30 saatleri arasında ziyarete açık olacak. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vanda kaçakçılık operasyonundan iki kişi tutuklandıÖnceki Haber

Vanda kaçakçılık operasyonundan iki kişi...

Sakaryada köpeği ile sahibinin öldürülmekle tehdit edildiği iddiasıSonraki Haber

Sakaryada köpeği ile sahibinin öldürülme...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar