29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3

Doğu Karadenizin en büyük güneş enerji santrali tam kapasite üretime başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğu Karadenizin en büyük güneş enerji santrali tam kapasite üretime başladı
Abone ol
GİRESUN’UN ALUCRA İLÇESİNDE, DOĞU KARADENİZ’İN EN BÜYÜK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ YILDA 4 MİLYON KW/H ENERJİ ÜRETİYOR.

Giresun’un Alucra ilçesinde genç iş adamı Fatih Gündüz ve kardeşlerinin 15 milyon liralık maaliyetle kurduğu Karadeniz bölgesinin en büyük güneş enerji santrali tam kapasiteyle elektrik üretmeye başladı.


Yenilenebilir enerji kaynakları denilince akla ilk olarak güneş enerjisinin geldiğini ifade eden iş adamı Fatih Gündüz, Giresun’da güneş enerjisi konusunda Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçelerinin şanslı olduğunu söyledi. Gündüz "Çok değerli bir coğrafyada yaşıyoruz. Uluslararası Güneş Enerji Topluluğunun (GÜNDER) yaptığı bir araştırmaya göre, güneşlenme süresinin çok yüksek olduğu bir ülkeyiz. Giresun’da da bu anlamda Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri güneş enerjisi için uygun yerlerdir. Her güneş enerji tarlaları kurulamıyor, kurusa da yüksek verim elde edilemeyebiliyor. Keskin güneş ışığı alması gerekiyor. Belirli ölçümlere ihtiyaç duyuluyor” ifadelerini kullandı.



30 dönüm arazide 8 bin panelle 10 bin nüfuslu şehrin enerji ihtiyacı sağlanıyor


Giresun’un Alucra ilçesinde 4 yılda tamamladıkları güneş enerji santralinde 8 bin panelle yıllık 4 milyon milyon kw/h enerji üreteceklerini aydeden Gündüz, “Yaklaşık 4 yıl önce çalışmalara başlanan proje şuanda tamamen tam kapasite ile enerji üretimine başladı. İlçemize yaptığımız bu yatırımla Karadeniz Bölgesi’nde bu büyüklükte ilk güneş enerji tesisi olması bizi çok mutlu etti. 30 dönümden fazla olan arazi üzerine 8 bin adet panel ile tesisimizin kurulumunu tamamlayıp gerekli lisans belgelerini de alarak faaliyete geçirdik. Devletimizin üretime yönelik verdiği hibelerden istifade ettik. Hizmete açtığımız bu tesiste ürettiğimiz 4 milyon milyon kw/h enerjiyi devlet aracılığıyla enerji şirketine satıyoruz. Bu yaklaşık 10 bin nüfuslu bir şehrin enerji ihtiyacının karşılanması anlamına geliyor. Dolayısıyla çevre dostu yenilenebilir enerji kaynağıyla hem ülkemiz enerji ihtiyacının dışardan sağlamamış oluyor hem de biz kazanmış oluyoruz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ayvalık mezeleri Travel Turkey İzmir Fuarında buluştuÖnceki Haber

Ayvalık mezeleri Travel Turkey İzmir Fua...

Yusufeli Barajında su seviyesi 47 metreye ulaştı, boşaltılan köylerdeki evler birer birer sular altında kalmaya başladıSonraki Haber

Yusufeli Barajında su seviyesi 47 metrey...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar