160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Diyarbakır merkezli tefeci operasyonu: 1 milyar 200 milyonluk para akışı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır merkezli tefeci operasyonu: 1 milyar 200 milyonluk para akışı
Abone ol
DİYARBAKIR MERKEZLİ 10 İLDE EŞ ZAMANLI TEFECİ OPERASYONUNDA 34 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI. ŞÜPHELİLERDEN, 220 OLAYDA POS TEFECİLİĞİ YÖNTEMİ İLE YAKLAŞIK 1 MİLYAR 200 MİLYON AKIŞIN GERÇEKLEŞTİĞİ TESPİT EDİLDİĞİ BİLDİRİLDİ.

Diyarbakır merkezli 10 ilde eş zamanlı tefeci operasyonunda 34 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden, 220 olayda pos tefeciliği yöntemi ile yaklaşık 1 milyar 200 milyon akışın gerçekleştiği tespit edildiği bildirildi.


Diyarbakır İl Emniyetinden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin tefecilik suçunun önlenmesine ve açığa çıkartılmasına yönelik detaylı çalışma başlattı. Açıklamada, Bismil ilçesinde, üçüncü şahıslar adına çıkartılan pos cihazları ve sanal pos hesapları üzerinden, kredi kartı borcu olanlar ile nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlardan komisyon almak suretiyle kredi kartından çekim işlemi yapan, tefecilik suçunu işleyen, yasadışı faaliyetleriyle Bankacılık Kanuna Muhalefet eden şüphelilerin tespit edildiği belirtildi.


Şüphelilerden tespit edilen 220 olayda pos tefeciliği yöntemi ile yaklaşık 1 milyar 200 milyon para akışının gerçekleştiği kaydedildi. Diyarbakır merkezli İstanbul, Sakarya, Aydın, Giresun, Kayseri, Antalya, Hatay, Şırnak ve Batman’ da, suç örgütüne yönelik 10 ayrı ilde eş zamanlı operasyonda 34 şüpheli yakalandığı bildirildi.


Açıklamada, 3 adet ruhsatsız tabanca,46 adet fişek, 4 adet şarjör, çok sayıda senet, 3’ncü şahıslar adına kredi kartı, pos slipleri, ajandalar ve not defterleri ele geçirildiği ifadelerine yer verildi.


Şahısların emniyet işlemleri devam ettiği belirtildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnşaattan hırsızlık şüphelileri JASAT dedektiflerinden kaçamadıÖnceki Haber

İnşaattan hırsızlık şüphelileri JASAT de...

Kuşadası Belediyesi vatandaşları dinlemeye devam ediyorSonraki Haber

Kuşadası Belediyesi vatandaşları dinleme...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar