160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

DİSKİ Çüngüşe kesintisiz su sağlamak için çalışma başlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DİSKİ Çüngüşe kesintisiz su sağlamak için çalışma başlattı
Abone ol
DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ (DİSKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, YAZIN KURAK DÖNEMDE SU KESİNTİSİ YAŞANAN ÇÜNGÜŞ İLÇESİNE 24 SAAT İÇME SUYU SAĞLAMAK AMACIYLA ÇALIŞMA BAŞLATTI.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, yazın kurak dönemde su kesintisi yaşanan Çüngüş ilçesine 24 saat içme suyu sağlamak amacıyla çalışma başlattı.


DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, ilçenin içme suyu sorununu çözmek için teknik personel ile su kaynaklarında incelemede bulundu. İlçeye 7 gün 24 su vermek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Tutşi, “Şu an ilçeye içme suyu temin ettiğimiz ve Malkaya Mahallesi’nde yer alan kaynak üzerinde çalışmalarımızı artıracağız. Aslında ilçeye ihtiyacın çok üstünde su vermemize rağmen sıkıntıların yaşanması su kullanım alışkanlıklarımızdan kaynaklanıyor. Özellikle yaşam kaynağımız olan suyumuzu boşa akıtmamalı, bahçe ve bostan sulamalarında kullanmamalıyız” dedi.


Büyükşehir Belediyesi, Aktaş Mahallesi su kaynağında tarımsal sulamada kullanılmak amacıyla gölet oluşturacak. Ekipler, arazideki durumu tespit etmek için etüt çalışmaları gerçekleştireceği belirtildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tuşbada yangın Önceki Haber

Tuşbada yangın

Remziye Tüysüz cinayetiyle ilgili 3 şüpheli adliyeye sevk edildi Sonraki Haber

Remziye Tüysüz cinayetiyle ilgili 3 şüph...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar