
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen Muhtarlar Toplantısı'na katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen Muhtarlar Toplantısı'na katıldı.
Toplantıda yaptığı konuşmada, bugün Cumhuriyet'in 100. yılını temsilen 2023 muhtarla bir araya geldiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhtarlarımızı özlemişiz. Muhtarlarımız da bizi özlemiş.
En son geçtiğimiz yılın ekim ayında Ankara'ya gelen muhtarlarımız için otel konforunda bir Muhtarlar Evi'nin açılışını yapmıştık" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlık kurumunun Türkiye'nin idari sistemine mahsus bir yapı olduğunu belirterek, "Belediye başkanlığı, kaymakamlık, valilik gibi daha üst müesseselerle vatandaşlarımız arasındaki bağın sağlıklı ve sürdürülebilir olmasını muhtarlıklarımız temin ediyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin son 6, 7 yılının terörle mücadele tarihi açısından en başarılı, en sonuç alıcı yıllar olarak tarihe geçtiğini belirterek,
"Hatırlanacağı üzere, 15 Temmuz'un hemen ardından ülkemizin terörle mücadele konseptinin değiştiğini, artık tehditlerle sınırlarımız içinde değil kaynağında mücadele edeceğimizi tüm dünyaya ilan etmiştik" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu topraklar için toprağa düşmüş şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı dilerim. Şehitlerimizin kanını asla yerde bırakmadık, bırakmıyoruz.
22 Aralık'tan beri icra edilen harekâtlarda 59 terörist etkisiz hâle getirildi. Millî İstihbarat Teşkilatımız Suriye'nin kuzeyindeki terör altyapısına ve elebaşlarına yönelik son derece başarılı operasyonlar icra ediyor.
Bu operasyonlarımıza, son terörist de ülkemiz ve milletimiz için bir tehdit unsuru olmaktan çıkarılıncaya kadar kararlılıkla devam edeceğiz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında muhtarlık kurumunun önemine değinerek, "Belediye başkanlığı, kaymakamlık, valilik gibi daha üst müesseselerle vatandaşlarımız arasındaki bağın sağlıklı ve sürdürülebilir olmasını muhtarlıklarımız temin ediyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlık kurumunun lağvedilesiyle, özellikle zaman zaman gündeme getirilen önerilere katılmadıklarını belirterek,
"Güvenlikten sosyal desteklerin adaletli dağıtımına kadar pek çok vazife üstlenen muhtarlıklarımız hem şehirde hem kırsalda gereklidir" dedi.

Yorum Yazın