
CHP Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, doğum hızının düşüşünü ekonomiden bağımsız gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki göstererek, gençlerin işsizlik ve geçim sıkıntısı nedeniyle aile kurmaktan uzaklaştığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Doğum hızının düşmesinin sebebi asla ekonomi değildir” şeklindeki açıklaması, muhalefet cephesinde tepkilere neden oldu.
CHP Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’deki ekonomik şartların gençlerin hayatını doğrudan etkilediğini vurguladı.
Keskin açıklamasında, “Gençlerimiz, artan işsizlik, yükselen yaşam maliyetleri ve ekonomik belirsizlik nedeniyle aile kurma ve çocuk sahibi olma hayallerinden uzaklaşıyor.
Bugün Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz, gençlerin kararlarını doğrudan etkileyen en önemli faktördür” ifadelerine yer verdi.
Gençlerin geleceğe güvenle bakabilmesi için sosyal ve ekonomik desteklerin artırılması gerektiğine dikkat çeken CHP’li başkan, şu çağrıyı yaptı:
“Ülkemizin demografik yapısının korunması için gençlere ve ailelere yönelik sosyal ve ekonomik desteklerin artırılması şarttır.
İşsizliğin önüne geçilmeli, yaşam maliyetleri kontrol altına alınmalı, gençlerin geleceğe güvenle bakması sağlanmalıdır.”
Keskin açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Cumhuriyet Halk Partisi olarak, gençlerin ve ailelerin yanında durmaya devam edeceğiz.
Ekonomik krizden etkilenen vatandaşlarımız için çözüm üretecek, Türkiye’nin daha parlak yarınları için mücadele edeceğiz.”

Yorum Yazın