13 Ekim 2026, Salı
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

CHP Kurultay Davası Ertelendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Kurultay Davası Ertelendi
Abone ol
Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 12 sanığın yargılandığı CHP kurultayı davasında sanık Özgen Nama ile tanık Adem Soytekin dinlendi. Mahkeme, duruşmayı 16 Eylül tarihine erteledi.

Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu tutuksuz 12 sanığın, 'seçim kanununa muhalefet' suçlamasıyla yargılandığı davada yeni bir duruşma gerçekleştirildi.

Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık Özgen Nama'nın savunması alınırken, tanık Adem Soytekin de mahkemeye ifade verdi.

Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı 16 Eylül tarihine erteledi.

Duruşmaya tutuksuz sanık Özgen Nama ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme hakimi, bu celsede sanık Nama'nın dinleneceğini belirtti.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Nama, iddiaların somut delile dayanmadığını savunarak beraatini talep etti.

Kurultay sürecinde herhangi bir usulsüzlükte yer almadığını ifade eden Nama, şunları söyledi:

"CHP kurultayları karnaval şeklinde olur. Yaklaşık 30 yıldır partide siyaset yapıyorum.

Otele gittiğimde hiçbir kata çıkmadım, lobide vakit geçirdim.

Bu durum kamera kayıtlarıyla da sabittir. Kurultayda benimle ilgili bu yönde herhangi bir beyan bulunmamaktadır.

Söz konusu kurultayda delege değildim. Kurultay sonucunda kişisel bir menfaat elde etme ihtimalim de yoktu. Suçlamaları kabul etmiyorum."

Duruşmada tanık olarak dinlenen Adem Soytekin ise KİPTAŞ tarafından oluşturulduğunu öne sürdüğü bir "VIP liste" hakkında açıklamalarda bulundu.

Soytekin, listede CHP'de görev yapan veya siyasi bağlantısı bulunan bazı isimlerin yer aldığını iddia ederek, yaklaşık 350 dairelik satışın gerçekleştirildiğini, bunlardan 100 dairenin ise "VIP liste" kapsamında ayrıldığını söyledi.

Tanık ifadesinde, söz konusu dairelerin ödeme koşullarında kolaylık sağlandığını ileri sürerek, vade farkı uygulanmadığını ve bu durumun satışları cazip hale getirdiğini belirtti. Ayrıca dairelerin eksper değerinin altında satılmadığını ifade etti.

Kurultay tarihiyle ilgili soruya ise Soytekin, satışların kurultaydan önce yapıldığını düşündüğünü ve kurultayın 2023 yılı sonunda gerçekleştirildiğini hatırladığını söyledi.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, Bölge Adliye Mahkemesi'nde bulunan "Mutlak Butlan" davasına ilişkin gerekçeli kararın dosyaya gönderilmesini istedi.

Eksikliklerin tamamlanmasının ardından davanın görülmesine devam edilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 16 Eylül tarihine erteledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
A Milli Takımın, Uluslar Liginde oynayacağı statlar belli oldu Önceki Haber

A Milli Takımın, Uluslar Liginde oynayac...

25 köyün ulaşımını sağlayan İspir grup yolu asfaltlanıyor Sonraki Haber

25 köyün ulaşımını sağlayan İspir grup y...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar