160x600
03 Temmuz, 2025, Perşembe
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

CHP Eski Genel Başkanının Hapsi İstendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Eski Genel Başkanının Hapsi İstendi
Abone ol
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski bakan Erdoğan Bayraktar'a yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada, 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edildi.

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski bakan Erdoğan Bayraktar'a yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada, 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edildi.

CHP eski Lideri Kılıçdaroğlu'nun, 17-25 Aralık operasyonları nedeniyle hakkında Meclis soruşturması açılan eski bakan Erdoğan Bayraktar'a yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada savcının açıkladığı mütalaaya göre, kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edildi.

İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Kılıçdaroğlu katılmazken, avukatı Celal Çelik de rahatsızlığı sebebiyle mazeret bildirerek duruşmada yer almadı.

Kılıçdaroğlu'nun yerine duruşmaya vekaletname ile katılan avukat Beyza Köroğlu, müvekkilini temsil etti.

Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’in şikayeti üzerine ‘terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’ suçlamasıyla yargılanan ve iki yıl hapse mahkum edilen Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Terkoğlu'na seslenen Kılıçdaroğlu, “Senin koca yüreğin onların saltanatlarından ve zindanlarından büyüktür iki gözüm” dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Yoksulluğun, savaşların, zindanların ve otokrasilerin beşiğidir Ortadoğu coğrafyası…

Gazetecilerin ve muhalif düşüncenin hapislerle cezalandırıldığı, diktatörlerin ve aile fertlerinin saraylarda şatafat içinde yaşarken, halkının yoksulluk ve korku içine hapsolduğu çaresizliğin adresidir.

Bu yüzdendir ki; Türkiye Cumhuriyeti Ortadoğu ülkesi olmayacak! Senin partin de Baas Partisi olmayacak!

Sen de çok istediğin rejimi getiremeyecek, padişah olamayacaksın! Gazeteci Barış Terkoğlu'na da 2 yıl hapis cezası verilmiş.

Sevgili Barış, sakın üzme kendini, senin koca yüreğin onların saltanatlarından ve zindanlarından büyüktür iki gözüm” ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gönüllülere teşekkür belgesiÖnceki Haber

Gönüllülere teşekkür belgesi

İş dünyası üçüncü kez AlmanyadaSonraki Haber

İş dünyası üçüncü kez Almanyada

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar