160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Ceyhan Nehrinde oksijensiz kalan balıklar telef oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ceyhan Nehrinde oksijensiz kalan balıklar telef oldu
Abone ol
EKİPLER NUMUNE ALIP BÖLGEDE İNCELEME YAPTI

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, Ceyhan Nehri’nde oksijensiz kaldığı sanılan irili ufaklı çok sayıda balık telef oldu.



Elbistan şehir merkezinden doğan Ceyhan Nehri’nde, sonuncusu geçtiğimiz yıl hemen hemen aynı dönemde yaşanan balık ölümlerinin tekrarı da Kalealtı regülatörü civarında meydana geldi. Nehre karışan kanalizasyon atıkları ve suyun debisinin düşmesine bağlı olarak oksijensiz kalan balıklar telef oldu. Regülatör civarında çok sayıda irili ufaklı ölü balık kıyıya vurdu. Elbistan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ihbar üzerine bölgede incelemelerde bulunarak ölü balıklardan ve sudan numune aldı. Sudaki oksijen seviyesinin artması için de Göksun Sulama Birliği’ne ait Kalelatı Regülatörü’nün kapakları açılarak kirli su tahliye edildi.



Nehirdeki ölü ve ölmek üzere olan balıkları endişeli gözlerle izleyen vatandaşlar ise, duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Balıkların hepsi telef oldu. Oksijensiz kalmışlar. Suya hayvan atıkları karışıyor. Hayvan atığı, sudaki oksijeni bitirir. Bununla ilgilenilmesi gerekiyor. Her sene 2-3 sefer yaşanıyor bu olay. Vicdanımız el vermiyor” ifadelerini kullandı. Yetkililer, nehrin alt kısmında yaşayan vatandaşları uyararak ölü balıkların kesinlikle yenmemesini istedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Seyir halindeki motosikletten düşen yolcu yaralandıÖnceki Haber

Seyir halindeki motosikletten düşen yolc...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “YPG-PKK terörü Suriyenin toprak bütünlüğüne karşıdır”Sonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “YPG-PKK terörü S...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar