160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bursadaki veri merkezi, enerjisini güneşten alıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bursadaki veri merkezi, enerjisini güneşten alıyor
Abone ol
BURSA’DA HİZMET VEREN PEN VERİ MERKEZİ, YÜKSEK ENERJİ MALİYETLERİNE KARŞI BAŞLATTIĞI 3 AŞAMALI GÜNEŞ ENERJİSİ PROJESİNİN İLK BÖLÜMÜNÜ TAMAMLADI. YEŞİL EKONOMİYE ODAKLANAN FİRMA, MÜŞTERİLERİNE DAHA UYGUN MALİYETLE HİZMET SAĞLAYACAK.

Bursa’da hizmet veren Pen Veri Merkezi, yüksek enerji maliyetlerine karşı başlattığı 3 aşamalı güneş enerjisi projesinin ilk bölümünü tamamladı. Yeşil ekonomiye odaklanan firma, müşterilerine daha uygun maliyetle hizmet sağlayacak.


Bursa’da veri merkezi olarak faaliyetlerini sürdüren Pen Veri Merkezi, yeşil ekonomi çerçevesindeki dönüşüm çalışmaları doğrultusunda, müşterilerinin enerji maliyetlerindeki artışlardan daha az etkilenmesi için başlattığı güneş enerjisi yatırımında ilk aşamayı bitirdi. Bilişim sektörünün önemli dinamiklerinden olan veri merkezleri için enerji konusunun hayati önemde olduğunu vurgulayan Pen Veri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ünal, “Veri merkezimizde yedekli olmak üzere; UPS, jeneratörler ve mazot tankları sayesinde kesintisiz hizmet sağlıyoruz. Veri merkezi için en önemli etkenlerden biri olan elektrik konusunda yaptığımız yatırımlar ve aldığımız önlemleri her geçen gün daha da sağlamlaştırıyoruz. Bu çerçevede 3 bölümden oluşan güneş enerjisi projemizin ilk aşamasını hayata geçirdik” diye konuştu.


Bursa’daki merkezlerinin bin 600 metrekareden oluşan çatısının TEK Enerji firması tarafından Güneş Enerjisi Sistemleri (GES) panelleriyle donatılmaya başlandığını açıklayan Murat Ünal, “Bu proje çerçevesinde kurulumu yapılan GES’in elektrik gücü 259,65 kilovattır. Enerji tedarikinde önemli miktarda tasarruf sağlayacak bu adımımızla birlikte maliyetlerimizi düşürmüş olacağız. Hem küresel bazda, hem de ulusal bazda yenilenebilir enerji yatırımlarının her geçen gün arttığı bir dönemde hayata geçirdiğimiz bu projeyle aynı zamanda müşterilerimize daha uygun maliyetli hizmet sağlayacağız. Daha önce de müşterilerimize elektrik fiyatlarındaki artışları yansıtmayarak örnek olmuştuk. GES projesiyle de her geçen gün artan enerji maliyetini düşürerek müşterilerimize daha uygun koşullarda hizmet verebileceğiz” ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayramdan sonra izne gelecekti, cenazesi geldiÖnceki Haber

Bayramdan sonra izne gelecekti, cenazesi...

GAÜNde 15 Temmuz anısına ulusal karma sergiSonraki Haber

GAÜNde 15 Temmuz anısına ulusal karma se...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar