160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bulgaristanda hükümeti kurmak için son şans

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bulgaristanda hükümeti kurmak için son şans
Abone ol
CUMHURBAŞKANI RUMEN RADEV, HÜKÜMETİ KURMA GÖREVİNİ BULGARİSTAN SOSYALİST PARTİSİ (BSP) GENEL BAŞKANI KORNELİYA NİNOVA'YA VERDİ.

Bulgaristan’da Cumhurbaşkanı Rumen Radev hükümeti kurma görevini Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) Genel Başkanı Korneliya Ninova’ya verdi.


Bulgaristan’da Ekim ayında yapılan seçimlerin ardından hükümeti kurma süreci devam ediyor. Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, hükümeti kurma görevini Bulgaristan Sosyalist Partisi Genel Başkanı Korneliya Ninova’ya verdi. Cumhurbaşkanı Radev, doğum günü olan parti lideri Ninova’yı bir demet kırmızı gülle karşılarken Ninova da Cumhurbaşkanı Radev’e çikolata ikram etti. “Hükümet kurma sürecinde en fazla şansın BSP’de olduğunu düşünüyorum” diyen Cumhurbaşkanı Radev, “Büyük siyasi cepheleşme ortamında BSP diyaloğu korudu, taviz vermeyi göze aldı, müzakere ve koalisyonlarda yer alabileceğini kanıtladı. Politik muhalifleri ile yönetme becerisi bulunduğunu gösterdi” ifadelerini kullandı.


Ninova ise, “Bize duyduğunuz güvenden dolayı teşekkür ederim. Durumun ciddiyetinin farkındayız, elimizden gelen çabayı olağan bir kabine kurmak için harcayacağız. Bilinçli ve uzlaşı arayışıyla hükümet kurma istişareleri yürüteceğimizi kanıtladık” dedi. Korneliya Ninova bütün siyasi partileri müzakere yürütmek için davet edeceklerini, enflasyon, fiyatlar, gelirler konusunda ortak temaslar yürüteceklerini söyledi.



Siyasi kriz nasıl başladı?


Bulgaristan’da 22 Haziran’da Başbakan Kiril Petkov liderliğindeki koalisyon hükümeti mecliste yapılan güven oylamasını kaybetmişti. Hükümetin düşmesinin ardından başlayan siyasi kriz meclisteki diğer partilere hükümet kurma görevi verilmesi ve başarısızlıkla sonuçlanması nedeniyle derinleşmişti. Ülkede hükümet kurulamamasının ardından 2 Ekim’de yeniden seçime gidilmişti. Cumhurbaşkanı Radev 2 Ekim’de yapılan seçimi ilk sırada tamamlayan Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği için Vatandaşlar Girişimi (GERB) Partisi’ne hükümeti kurma görevi vermesine rağmen GERB hükümeti kuramamıştı. Cumhurbaşkanı bu görevi daha sonra Değişime Devam Ediyoruz İttifarı’na vermişti. Değişime Devam Partisi de hükümeti kuramamıştı.


Bulgaristan Sosyalist Partisinin (BSP) hükümeti kurmayı başaramaması durumunda cumhurbaşkanı meclisi feshederek erken seçime gidecek.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nazmi Arıkan cinayeti davasının ilk duruşması görüldüÖnceki Haber

Nazmi Arıkan cinayeti davasının ilk duru...

Çorum polisinden 3 ayrı uyuşturucu operasyonuSonraki Haber

Çorum polisinden 3 ayrı uyuşturucu opera...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar