
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş'a, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı FETÖ mensubu olmakla suçladığı iddiasıyla açılan davada savcılık, 1 yıl 6 ay hapis cezası talep etti.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş'a, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı FETÖ mensubu olmakla suçladığı iddiasıyla açılan davada savcılık, 1 yıl 6 ay hapis cezası talep etti.
Duruşma, Ankara 71. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.
Savcılık, Hüseyin Baş'ın, 29 Ocak 2022'de Trabzon'da yaptığı konuşmada, Bekir Bozdağ'ın FETÖ'nün faaliyetlerine yakın olduğu için görevden alındığını söylediğini belirterek,
"Kamu görevlisine hakaret" suçundan cezalandırılmasını talep etti.
BTP Lideri 29 Ocak 2022 tarihinde Trabzon’da yaptığı bir konuşmada; Hüseyin Baş'ın siyasi yasak davası açılan sözleri şöyleydi:
"Adalet Bakanımız değişmiş. Kim geldi yerine? Bekir Bozdağ. Peki, Bekir Bozdağ ne zaman görevden alındı? 15 Temmuz'dan sonra.
Görevden alındığında hepimiz şunu demedik mi? Bu adam FETÖ'nün faaliyetlerine yakın bir kişi olduğu için herhalde görevden alındı, maksat buydu herhalde.
Yerine kim geldi? Bugün en son Abdülhamit Gül vardı. Abdülhamit Gül'ü görevden alıp şimdi tekrar Bekir Bozdağ'ı göreve getirdiler.
Bunun iki açıklaması olabilir. Ya siz Bekir Bozdağ'a yanlış yaptınız, bu adamın FETÖ ile hiçbir alakası yoktu, ya da şu anlamı vardır;
sen bugün tekrar FETÖ'yle bağlarını güçlendiriyorsun" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Yazın