01 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.3809
EURO34.6443
ALTIN2385.9

Bir zamanlar et fiyatıyla yarışıyordu, şimdi her eve giriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir zamanlar et fiyatıyla yarışıyordu, şimdi her eve giriyor
Abone ol
TÜRKİYE’NİN MUZ ÜRETİMİNDE ÖNEMLİ NOKTALARI ARASINDA YER ALAN ALANYA’DA ÜRETİCİLER, YERLİ MUZ FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞ NEDENİYLE VATANDAŞLARIN TERCİH ETTİĞİ SÖYLEYEREK, “BİR KİLO MUZ BİR KİLO ET İLE EŞDEĞERDİ. HERKES ALIP YİYEMİYORDU. ŞİMDİ BÜTÜN AİLELER EVLERİNE MUZ ALIP YİYEBİLİYOR” DEDİ.

Türkiye’nin muz üretiminde önemli noktaları arasında yer alan Alanya’da üreticiler, fiyatlarındaki düşüş nedeniyle vatandaşların yerli muzu tercih ettiği söyleyerek, "Bir kilo muz, bir kilo et ile eş değerdi; herkes alıp yiyemiyordu. Şimdi bütün aileler evlerine muz alıp yiyebiliyor" dedi.


Antalya’nın tarım alanında önde gelen ilçelerinden Alanya’da 8 bin 500 dekar açık alan, 7 bin 500 dekar örtü altı olmak üzere 149 bin ton muz üretimi yapılıyor. Halde 12 ile 13 TL arasında satılan yerli muz, market ve manavlarda ise 15 ile 20 TL arasında tüketici ile buluşuyor. İthal muz ise 40 TL’den raflarda yer alıyor. Üreticiler, fiyatların kendileri için düşük olduğunu ancak herkese ulaşabildiğini söyledi. İthal muzun görsel olarak iyi olduğunu, ancak yerli muzun aroma ve fiyat anlamında daha iyi olduğunu belirten üretici Mehmet Gürpınar, "İthal muz görsel olarak güzel, raf ömrü uzun. Bizim muzlar ise organik, lezzet ve aroma olarak güzel. Yerli muz ucuz ve kaliteli, ithal muzun görseli daha iyi" diye konuştu.



"Yıllar önce bir kilo muz, bir kilo et ile eş değerdi"


Türkiye’de muz üretiminin yeterli olmasından dolayı fiyatların makul seviyelerde olduğunu söyleyen Alanya Toptancı Hali Dernek Başkanı Adem Kaya, fiyatların her tüketici kesiminin evine alabileceği fiyatlara indiğini söyledi. Fiyatlardaki düşüşün üretici kesimini biraz sıkıntıya düşürdüğünü, ancak tüketiciye yansımasının iyi olduğunu vurgulayan Kaya, "Yıllar önce bir kilo muz, bir kilo et ile eş değerdi. Herkes alıp yiyemiyordu. Şimdi bütün aileler evlerine muz alıp yiyebiliyor. İthal muzun raf ömrü uzun olduğu için manav ve marketler alıyor ama kimyasal maddeden dolayı dayanıyor. Yerli muzda öyle bir kalıntı olamaz. Herkes gönül rahatlığıyla yiyebilir. Hem ucuz hem de kaliteli olduğu için yerli muz tercih ediliyor" ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir Personeline Etik Davranış İlkeleri EğitimiÖnceki Haber

Büyükşehir Personeline Etik Davranış İlk...

Nesli tükenmekte olan kartal Boluda fotoğraflandıSonraki Haber

Nesli tükenmekte olan kartal Boluda foto...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar