Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Ülke TV'de canlı yayınlanan Haber 13 programına katılarak şehirdeki inşa ve ihya çalışmalarını değerlendirdi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Ülke TV'de canlı yayınlanan Haber 13 programına katılarak şehirdeki inşa ve ihya çalışmalarını değerlendirdi.
Görgel, şehrin yeniden imarı için aralıksız çalıştıklarını ve vatandaşların moralini yüksek tutmak amacıyla sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verdiklerini vurguladı.
6 Şubat depremlerinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın şehir merkezinde başlattığı kentsel tasarım projesinin hızla ilerlediğini belirten Başkan Görgel, “Şehir merkezinde 4 binden fazla konut ve iş yerinin yapımında büyük aşama kaydettik.
Toplu konutlar, sağlık tesisleri, sanayi bölgeleri ve eğitim kurumlarının inşası da tüm hızıyla devam ediyor.
Kahramanmaraş adeta bir şantiye alanına dönmüş durumda. Hep birlikte yoğun gayret gösteriyoruz.
Bu süreçte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a desteğinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Başkan Görgel, 20 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Geleneksel Ağustos Fuarı’nın da büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Fuarın, hem şehrin ticari hayatına katkı sağladığını hem de deprem sonrası vatandaşların moralini yükselttiğini ifade eden Görgel, “Vatandaşlarımız fuarımıza büyük ilgi gösteriyor.
Yetişkinler anılarını tazelerken, gençler ve çocuklar yeni anılar biriktiriyor. Bu tür etkinliklerle halkımızın moral ve motivasyonunu artırmayı hedefliyoruz.
Kahramanmaraş’ı eskisinden daha güzel bir şekilde yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Yorum Yazın